17-02-2024

🏆REGIOKAMPIOENSCHAPPEN OVERIJSSEL 🏆 Vrijdagavond mocht Sherise Slendebroek starten in de klasse B van de Regiokampioenschappen Overijssel met haar pony Oraya Emelwerth. De combinatie zette een mooie dressuurproef neer die beoordeeld werd met 207,5 en 210,5 punt door de jury. Van de 32 deelnemers die mochten starten in Genemuiden behaalde deze combinatie een knappe 🥉3e plek. Voor de ponyruiters ging het op zaterdag verder om titels en een ticket te veroveren voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo. Sherise Slendebroek mocht na een nachtje slapen nog een keer van start in Genemuiden. Nu met haar andere pony waar ze zich mee had geselcteerd voor de Regiokampioenschappen in Genemuiden. Dit was met haar pony DJ in de klasse L1. Hiermee werd zij uiteindelijk 3e🥉 van alle starts met 200 en 186,5 punt. Roselyn Slendebroek ging van start met Chavello’s Golden Cutie SL. Zij startten in de klasse L2. Ook hier beoordeelden twee jury’s de proef. Deze jury’s waren het met elkaar eens dat Roselyn Slendebroek 193 en 193,5 punten verdiende voor hun prestatie en dit werd tevens een 3e plek 🥉 in het klassement. In de klasse M2 kwam Lisanne van de Berg uit met haar pony Mabel. Zij hebben een knappe proef neer kunnen zetten waarmee zij de wint wist te pakken en de titel met de ticket voor Ermelo. Met een mooie punten van 2023 en 212 mag zij zich 🏆Regiokampioen dressuur 2024🏆 noemen en gaat zij naar Ermelo voor het NK dressuur. In IJsselmuiden was het de beurt aan de paardenruiters en -amazones die zich hadden gekwalificeerd voor het springen op de Regiokampioenschappen. ’s Morgens werd er gestart met de 1.30m en de 1.35m springen. Daarna ging de rubriek met de hoogte 1.20m van start. Hier wist Kim Spronk met Christien naar de 🏆1ste plek te springen door foutloos te blijven in de snelste tijd. Kim Sprong heeft zich hiermee ook gekwalificeerd voor het NK-springen in Ermelo. In de rubriek 1.00m werd er gereden op een foutloze ronde en tevens voor de meeste stijlpunten om in aanmerking te komen voor prijzen. Hier wist Babet van de Rijdt samen met het paard Olcay BeauOdette als beste Deltaruiters naar een 4e plek te springen met 82 stijlpunten. Hannah Keizer volgde haar op de voet met Coldplay Z met 80 stijlpunten op de 5e plek🏅

11-02-2024

Het mooie weer van zaterdag was niet het enige wat voor vrolijkheid zorgde de weekend.

Ook Jenou van Marle reed met haar Higgy Rea een fijne proef in de klasse B in Dronten. De eerste proef was nog even aftasten voor de combinatie tijdens hun eerste proef, na een tijdje eruit te zijn geweest. Maar de jury beloonde dit toch al met 195 punten en een 2e prijs. Hun tweede proef was er al een beetje meer afstemming en ook dit zag de jury. De combinatie kreeg 202 punten en mochten de 1ste prijs ophalen.

Christa Wind startte later op de dag in Dronten tijdens de dressuurwedstrijd. Zij ging er van start samen met haar Fredau Fan Boniastate. Dit deden zij in de klasse Z1 en toverden ook een tevreden lach op het gezicht van de jury na het verrijden van hun proef. Deze proef was goed voor een mooie 2e prijs met 217 punten .

28-01-2024 Regio Kampioenschappen dressuur 2024🏆🏆🏆🏆

Het eerste weekend van indoor kampioenschappen van de Regio is achter de rug. Dit weekend stond op de vrijdag in het teken van de Z1, Z2 en ZZL voor de pony’s als paarden. Op de zaterdag was het aan de ponyruiters in de overige klassen om hun beste beentje te laten zien om eventueel door te mogen naar de Nederlandse indoor kampioenschappen.

In de klasse Z1, cat. DE wist Jolijn van Niel met haar pony de winst te pakken. Zij zal de regio NWO-NOP gaan vertegenwoordigen tijdens de indoor Nederlandse dressuurkampioenschappen in Ermelo vertegenwoordigen.

De klasse Z1 mocht de aftrap doen van de Regiokampioenschappen. Voor de Deltaruiters mocht Mellany van den Vorstenbosch in deze klasse starten met het paard Lady Leatherdale JJ. Dit deed deze combinatie niet onverdienstelijk, want na een poosje in spanning te hebben gewacht kwam de verlossende uitslag. Ze wonnen de klasse en de titel indoor Regio dressuurkampioen Z1 2024 met een mooie score van 69,57%, dat wil zeggen 236,5 en 250,5 punten voor de proef van twee jury’s,

Nikki Smeman startte met haar Kardashian vrijdag in de klasse Z2 tijdens het indoor Regiokampioenschappen Dressuur 2024 in IJsselmuiden. Nadat het inrijden super ging vond Kardashian het iets spannender in de wedstrijdring. Ondanks deze spanning vond de jury dat zij door mochten naar het tweede onderdeel: de kür. Dit was voor deze combinatie de eerste keer en ze vonden het super gaaf om te doen. Zij wonnen de 3e prijs voor dit muzikale onderdeel en 5e in het overall klassement.

Vrijdag mocht ook Maxime van Dijk starten met haar paard Kokulan op de regiokampioenschappen in de klasse ZZ-licht. In het eerste onderdeel (de KNHS-dressuurproef) heeft zij een derde plek bij elkaar gereden. Hiermee plaatste zij zich ook voor het tweede onderdeel dat in de avond werd verreden: de kür ook. Na beide onderdelen wonnen Maxime van Dijk met Kokulan de 3de Overall-plek op de indoor kampioenschappen in de klasse ZZ-licht.

Op de zaterdag gingen de ponyruiters verder.

Meike Bliek pakte samen met Lorenzo een hele mooie 4e plek mee in de klasse B, cat.C. Zij heeft samen met haar juf Manouck van den Berg deze week nog hard geoefend om een mooie nette proef neer te kunnen zetten. En dat is gelukt en de jury waardeerde de inzet met191,5 en 200,5 punt. Deze combinatie mag volgende week zich laten zoen in de springring van de Regiokampioenschappen.

In Genemuiden startte Tatum Stijf met Lucky Gold tijdens het paarden springconcours. Hier behaalden zij een 1e prijs in de rubriek 1.00m door mooie 85.5 stijlpunt te verkrijgen van de jury.

21-01-2024 Dit weekend werd er gestreden voor de titel Indoor Kringkampioen dressuur 2024 op twee verschillende plekken. In IJsselmuiden en Kampen de paardenruiters en amazones hun proeven en in IJsselmuiden en Ruinerwold de ponyruiters en -amazones.

Vrijdag startte de strijd in IJsselmuiden, waar de klasse Z, Z1, Z2 en ZZL werd verreden. Jolijn van Niel startte als allereerste deze avond met haar pony Haasendonck’s Ambrosius en wist de titel te bemachtigen in de klasse Z1, cat. DE. Na haar startten de paardenruiters. In de klasse Z1/Z2 wist Nikki Smeman met Kardashian de titel reservekampioen te pakken en tevens de 2e prijs in de dagprijzen.

De laatste klasse die van start ging was de ZZL. Maxime van Dijk reed met Kokulan een fijne proef. Dit vond de jury ook en beloonde dit met de meeste punten. Hiermee won zij de klasse en de titel Indoor Kringkampioen 2024 van de klasse ZZ-licht.

Op zaterdag startte Maxime van Dijk met Obama in Kampen. Ook hier kon zij voor zichzelf een een fijne proef neerzetten met nog ruimte voor verbeterpunten. Hiermee werd zij reservekampioen in de klasse L2. Op de zaterdag is o.a. ook Jolijn van Niel gestart met haar paard Na-dine. Zij deed dit in de klasse B. En pakte daar de titel wederom en ook in Kampen werd zij Kringkampioen dressuur met haar paard.

In de klasse M1/M2 was de 3e dagprijs voor Mellany van de Vorstenbosch met Mac Diamond. Zij zette een mooie prestatie neer in een sterk deelnemersveld en heeft de titel reserve kampioen van de M1 bemachtigd.

De afgevaardigden voor de Regiokampioenschappen aankomende twee weken van de paardenruiters zijn: Jolijn van Niel, Jorita Meuleman, Maxime van Dijk, Mellanie van de Vorstenbosch.

In Steenwijkerwold ging de strijd onder de pony’s ’s morgens al van start. De eerste klasse was de klasse B, cat DE. Sherise Slendebroek scoorde de meeste punten met haar pony Oraya Emelwerth. Zij pakte de eerste prijs, de titel indoor kringkampioen dressuur klasse B! Lisa Post pakte de 2e prijs met Mulan en Rosalie Verwoert met Hounity’s Raspberrynam de 3e prijs mee naar huis. Alle drie de dames zullen elkaar weer tegenkomen op de Regiokampioenschappen op 3 februari in Ijsselmuiden.

In de klasse L1, cat. CDE werden er ook mooie punten bij elkaar gereden. Meike Bruins reed met haar pony Buddy naar de 2e prijs voor de dagprijzen en de titel reservekampioen L1, cat. C. Sherise Slendebroek pakte te titel samen met DJ in de L1, cat DE. En een 3e plek tijdens de dagprijzen. Chavello’s Golden Cutie SL ging niet voor minder dan goud terug naar stal. Roselyn Slendebroek was het daar helemaal mee eens en ging niet voor minder naar huis naast het goud van haar zusje. Ook deze combinatie pakte de titel in de klasse L2, cat DE en de eerste plek bij de dagprijzen.

Lisanne van de Berg startte in de klasse M1/M2 met haar pony Mabel. In deze moeilijke klasse met lastige proeven wist zij zich goed staande te houden en een goede proef neer te zetten. De jury beoordeelde het met de 2e plek voor de dagprijzen, maar de titel indoor Kringkampioen dressuur M2, cat. DE.

Afgevaardigden van de ponyruiters zijn: Rosalie Flier, Meike Bliek, Sherise Slendebroek (2x), Lisa Post, Rosalie Verwoert (2x), Roselyn Slendebroek, Nienke Beens, Meike Bruins, Alicia Borghouts, Katka Veldhoven, Lisanne van den Berg en Jolijn van Niel. Succes allemaal op 26/27 januari en 2/3 februari in IJsselmuiden

Ook werd er nog Bixie gereden in Den Ham. Jennifer Riezebos vertrok vroeg met beide pony en haar ouders die kant op. Met haar A-pony Bink startte zij 2 x bij het springen op een hoogte van 30 cm. Dit deden zij zo goed dat de combinatie een keer beloond met 75,5 en een keer met 73,5 stijlpunten wat goed was voor een 1e en 2e prijs. Jennifer ging ook van start in het 30 cm parcours met haar b pony, Jack. Tevens hier wist zij veel punten te pakken voor haar rijstijl, wel 77,5 punt. Hiermee nam zij ook samen met Jack de 1ste prijs mee naar huis.

15-1-2024

Het was zaterdag een drukke bedoeling in Genemuiden en er werd gereden met stalen zenuwen. Dat is natuurlijk ook het medicijn om je zenuwen voor het spring concours onder controle te houden. Want er werden de kringkampioenschappen verreden. En dat betekent dat als je afgevaardigd wordt je naar de Regio Kampioenschappen van Overijssel mag. Nou en wie wil dat nou niet om daarna misschien wel naar de Nederlandse indoorkampioenschappen te mogen in Ermelo? Maar zover is het nog niet.

De paardenruiters en -amazones mochten de dag aftrappen in Genemuiden. In de rubriek 100 cm sprong Tatum Stijf naar de overwinning. Dit deed zij samen met het paard Lucky Gold door 87,50 stijlpunten en een foutloos parcours neer te zetten. Ook Gerco Rienties ging van start in de klasse 100 cm. Hij zette met het paard One of a Million a la muis een mooie foutloze ronde neer dat een 4e laatst opleverde.

In de klasse 1.20 had Gerco zijn paard Nolly Bolly a la muis gezadeld. Na een mooie foutloze ronde was het tijd voor de barrage. Waar ze een super snelle tijd reden en ook foutloos bleven. Dat leverde de titel Kring kampioen op. Gerco Rienties had in de klasse 1.30 m zijn laatste troef, Kardenta a la muis. Na 2 mooie manches mocht hij ook met Kardenta a la muis zich opstellen als kampioen. Gerco heeft met alle drie de paarden een ticket bemachtigd voor de regiokampioenschappen die in februari zullen worden verreden in IJsselmuiden. Kim Spronk heeft er alles aangedaan om de zenuwen van Gerco zijn goede prestatie te verhogen in de rubriek 1.20m. Met het paard Christien ging ze ervoor en dat maakte dat ze net achter Gerco eindigde op de 2e plek. Met het paard Nog een Sijgje heeft ze een bedachtzaam parcours afgelegd en dat resulteerde in een mooie 4e plek. Miranda Spronk-Rienties vulde 3e plek in het klassement met Miss Montreal. Alle combinaties zijn afgevaardigd.

’s middags was het tijd voor de ponyruiters en amazones. Meike Bliek reed met haar Laithehill’s Lorenzo naar een keurige 3 e plek met in de 70cm, cat C. Ze kregen mooie 8en voor hun wijze van rijden van de jury. En het bleef spannend tot het einde van de rubriek. Maar de 3e plek en de ticket voor de regio werd een feit.

In de rubriek 80 cm D/E werd er druk gestreden onder de amazones. Sherise Slendebroek reed een foutloze ronde met haar pony DJ en wist zich goed voor te selecteren. Dit resulteerde uiteindelijk ineen mooie 3eprijs en een afvaardigingsticket. Jolijn van Niel met Hassendonck’s Ambrosius hebben een foutloos parcours verreden. In de rubriek 0,90 en 100 cm DE won Jolijn de tweede dagprijs. Zij wonnen hun rubriek van 1.00m, cat DE en mogen zich hierdoor Kring Kampioen noemen. Dat houdt in dat ook zij zijn afgevaardigd naar de Regio kampioenschappen.

Afgevaardigd naar de regiokampioenschappen zijn naast de kampioenen: Hannah Keizer, Babet vande Rijdt, Carlijn Koersen, Roselyn Slendebroek, Katja Veldhoven, Sherise Slendebroek, Lisa Post, Kim Spronk, Miranda Spronk, Henk Kwakkel.

Allemaal succes in tijdens de Regiokampioenschappen!