10-06-2024

Nienke Beens is donderdag tijdens ‘Jumping de Peperbus’ in Zwolle op het springconcours gestart. Dit deed zij samen met haar pony Inspiration Sunshine in de 70 cm, cat. D/E en werd hier met 80 stijl punten 1e.  In de 80 centimeter reed de combinatie helaas een balkje op een hindernis eraf, maar alsnog behaalden zij 80 stijlpunten en werden ze 2e.

Zaterdag was de buitenbak in IJsselmuiden bij de Deltaruiters het strijdtoneel voor de dressuurruiters tijdens de outdoor Kringkampioen Dressuur. ’s Morgens werd er gestart met de paardenruiters en vanaf de middag namen de ponyruiters de wedstrijdbanen over en startte hen strijd voor de titel Kringkampioen dressuur 2024. De klasse L2 en de klasse Z2/ZZL openden de dag verdeelt over 2 ringen Maxime van Dijk heeft samen met haar paard Obama een hele fijne proef gereden in de klasse L2. Deze werd ook gewaardeerd door de jury en met 70,083% werden zij kringkampioen in de klasse L2. Annelotte ten Cate – Felix had een drukke ochtend. Zij startte met drie paarden op de ochtend.  In de klasse Z2/ZZL wist zij de winst te pakken met het paard Merle Quina Tf en mogen zij zich kringkampioen noemen. Met het paard Olive Quina Tf behaalde Annelotte Felix de 2 plek in de klasse M1 en de titel reserve kampioen. Deze prestatie evenaarde zij ook met het paard Nadira Esther SVN in de klasse M2. Drie hele mooie prestaties die alle drie de ticket voor het Regio Kampioenschappen deze combinatie hebben verschaft.

In de klasse B had debutant Wilke Bergsma-Koetsier haar zenuwen goed onder controle tijdens de proef. De jury waardeerde het rijden van de figuren van de combinatie en zo reden zij naar een hele mooie 3e plek op het podium. Wilke en haar paard Lizzy mogen zich ook laten zien op het Regio Kampioenschap.

De klasse L2 werd ook sterk vertegenwoordigd. Hier wist Aniek Holtland met haar paard Orphan H de jury’s te imponeren en dat waardeerden zij door deze combinatie de meeste punten te geven. Hierdoor mogen zij zich Kringkampioen dressuur klasse L1 noemen en door naar de Regiokampioenschappen.

Bij de klasse B, cat. A/B/C werd er enorm gestreden onder de ponyruiters. Hier wist Sherise Slendebroek de titel van kringkampioen klasse B, cat. C te bemachtigen met haar pony Happy. Over de hele klasse gezien pakte zij de 2e prijs van het dag klassement. In klasse B, cat. D/E zette Hounity’s Raspberry zijn beste beentje voor samen met zijn amazone Rosalie Verwoert. Dit resulteerde in een goed gereden proef die de jury met een eerste plek waardeerde. Ook Rosalie Verwoert mag zich Kring kampioen dressuur 2024 noemen en haar kunsten laten zien op de Regio Overijsselse kampioenschappen. Nienke Beens behaalde een mooie derde plek in de klasse B, cat D/E met haar pony Inspiration Sunshine en is daarmee ook door naar regiokampioenschappen. Lauren Heutink behaalde samen met haar pony Grace een mooie 5e plek in het eindklassement. Voor de 3e keer startte deze combinatie op een officiële wedstrijd. Dan is dit een hele knappe prestatie waarmee zij tevens een ticket hebben bemachtigd voor de Regiokampioenschappen. In de klasse M1/2, cat D/E mocht Marloes Felix samen met Nobis Joris starten. De combinatie zette een nette proef neer en wonnen daarmee de dagprijs en de titel Kringkampioen. Ook Marloes is afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen in juli.

De volgende ruiters hebben ook een ticket bemachtigd voor de Regiokampioenschappen: Roselyn Slendebroek, Jenou van Marle,

Zaterdag zijn Gemma en Meggidonia S afgereisd naar Meerlo in Limburg  om daar op het Ruiterfestijn Meerlo te rijden. Daar hebben zij voor het eerst “op gras” starten. Ze waren erg benieuwd hoe dit ging en dit resulteerd in. Het eerste rondje 1.00m helaas 1 pechbalkje en daarna een ronde over 1.10m die super en foutloos ging. Met deze laatste ronde pakten de combinatie nog een 9e prijs mee van de 61 starts. Zondags nog een ronde in de 1.00m rijstijl met barrage gesprongen. Daarmee wisten zij een 6e prijsje mee te nemen richting huis. Al met al een geslaagd weekend!

03-06-2024

De Kring Kampioenschappen NWO-NOP voor het outdoor springen zijn afgelopen zaterdag verreden in Vollenhove. De ponyruiters trapten ’s morgen Springenkampioenschappen af en de paardenruiters lieten ’s middags hun beste sprongenzien. De Kring Kampioenschappen zijn de eerste ronde voor de ruiters om zich uiteindelijk na de Regiokampioenschappen te kwalificeren voor het NK in augustus. In de ochtend zat Jennifer Riezebos al als een van de eersten op haar Bink om haar parcours foutloos te proberen af te leggen. Dit is de amazone gelukt met haar topper in de rubriek 50cm, cat AB. Zij wisten een mooie 3e plek tebemachtigen en hiermee tevens een ticket voor de Regio Overijsselse Kampioenschappen. Pony Happy sprong samen met Sherise Slendebroek over de cat AB, 60 cm hindernissen. Het parcours legden zij foutloos af en de jury beoordeelde de rijstijl met 70,5 stijlpunt. Hiermee werden ze kringkampioen. Ook zij mogen door. Nienke Beens startte in Vollenhove in de categorie D/E 0,80cm. Hier was zij met haar pony Inspiration Sunshine foutloos. En werd de combinatie vierde van deze grote rubriek. Ook zij hebben zich geplaats voor de Regio Overijsselse kampioenschappen. In de 90cm, cat DE reed Roselyn SLendebroek met Chavello’s Golden Cutie SL haar spring ronde. Na een foutloos basisparcours mochten ze barrage rijden. Ook hierin bleven ze foutloos en met een snelle tijd werden ze Kringkampioen van deze rubriek en mogen zij door naar de volgende ronde, de Regio Overijsselse Kampioenschappen. Wendelie Flier reed een mooie foutloze ronde in de 1 meter rubriek met haar paard. Zij pakten de 2 e plek en mogen door naar de Regio kampioenschappen. Vol zenuwen ging Gemma van Dijk richting Vollenhove op naar de Kringkampioenschappen voor paarden. Meggi en zij startten in de 1.10m. Hetbasisparcours ging super en foutloos. Daarna hebben zij de barrage mogen rijden. Zij gingen voor zo snel mogelijk door de finishlijn komen en foutloos blijven, dit lukte op beide punten. Uiteindelijk eindigden Gemma van Dijk op een mooie 6e plek. Precies goed genoeg om nog door te mogen naar de Overijsselse kampioenschappen. De amazone voegde nog toe: “Fijn dat het allemaal zo goed is verlopen en super blij met het eindresultaat!” Gerco Rienties wist met zijn paard One of a Million a la muis 2 foutloze rondes te rijden in de rubriek 1.10 m. En hiermee een 4de tijd neer te zetten. Dit leverden hen tevens een ticket voor de Overijsselse kampioenschappen op. Ook startte Gerco in de 1.20m rubriek. Zowel met Kimi R en Nolly Bolly a la muis wist hij zich te kwalificeren voor de Regio Kampioenschappen. In het 1.30 parcours werd Gerco Rienties met zijn paard Kardenta a la muis kringkampioen na foutloze rondes en een snelle tijd. Gerco heeft zich met 4 paarden geplaatst voor de Regio Overijsselse kampioenschappen in Geesteren.

In Zwolle was er de mogelijkheid om te kunnen rijden tijdens de Zwolse dressuurdagen die vanaf dinsdag t/m zondag werden gehouden Jenou van Marle startte met haar Higgy Rea in de klasse L1. Zij hadden stoere uitziende proeven neergezet, met nog zeker puntjes voor verbetering volgens de amazone zelf. Maar de jury gaf mooi commentaar en had genoten van de proeven en de combinatie. Beide proeven wisten ze op hun naar te zetten en gingen ze met twee keer de 1 ste prijs (eerste proef 221,5 punt en tweede proef 216 punt) terug naar IJsselmuiden. Annelotte ten Cate – Felix was zaterdag voor het eerst gestart met Nadira in de klasse M2. Zij behaalden gelijk een mooie 1ste en 2 e prijs met in de eerste proef een score van 68,8%. Met Merle wist de amazone in de Z2 mooie scores van 66,7% en 69,3% te pakken. Een mooie 2e en 3 e prijs in de rubriek Z2/ZZL. Ze kwamen de proef deze week weer iets makkelijker en beter door dan vorige week.

26-5-2024

Afgelopen woensdag trotseerde Laura Eilander de hitte met het paard New Lottie O  in Zwolle, Zij kwam aan de start in de 1.10m rubriek.  Ze reed een keurige foutloze ronde met een uitstekende cruisesnelheid en behaalde hiermee een mooie 2e prijs.

Ook Meike Bliek was lekker op dreef in Zwolle met haar pony Laithehill’s Lorenzo. Ze kwamen uit in de rubriek van 70 cm, categorie CDE en reden een keurige manche die beloond werd met maar liefst 77.5 stijlpunten. Goed voor een 2e prijs. Foto gemaakt door Anna Post.

Jennifer Riezebos heeft de smaak te pakken en is lekker met haar pony’s onderweg in de weekenden. Zaterdag ging de auto met trailer naar Wezep om daar te springen. Jennifer startte met haar pony Bink in de rubriek 0,40 m en hier werden zij 1ste na een mooie foutloze ronde en de meeste stijlpunten. Namelijk wel een mooie score van 80 stijlpunten.

Gerco Rienties reisde zaterdag, 4 mei af naar het concours in Zwolle waar gesprongen werd. In het 1.10 reed hij zijn paard One of a million a la muis in het 2 fasen parcours foutloos naar de finish in een mooie snelle tijd. Dit leverde hen de 1ste plek op.  In het 1.20 had hij zijn paard Nolly Bolly a la muis gezadeld. In deze klasse stond er ook een 2 fasen parcours. Met 2 mooie foutloze fases en een snelle tijd, was ook hier de winst voor Gerco en zijn paard Nolly Bolly a la muis. Als laatste paard had Gerco Kardenta a la muis in de klasse 1.30. In het 1.30 was er ook een 2 fasen parcours te verrijden, met nog eens 2 mooie foutloze fases en wederom een snelle tijd. Leverde het hier ook nog eens de 1ste plaats op. Een zeer geslaagde dag met 3 eerste plaatsen en 3 mooie dekens.

Zaterdag was het een mooie dag in IJsselmuiden bij de manege waar de dressuurruiters hun beste proeven lieten zien. Nikki Smeman met Kardashian reden een goede proef in de klasse Z2 die in handicap verreden werd met de ZZL. De combinatie reden 237,5 punten bij elkaar tijdens hun eerste proef die zij tevens wonnen. Ook de tweede proef zette Nikki Smeman op haar naam met 225,5 punt

In de klasse B werd er tevens gestreden. Gemma van Dijk wist  met 212,5 punt de eerste proef de winst te pakken en Wilke Bergsma-Koetsier volgde op een tweede plek met 210 punten met Lizzy op hun eerste officiële dressuurwedstrijd.

De tweede proef reed Fleur Kloosterziel naar de 1ste plek. Zij startte met haar paard Miss Mellow Prinses en dit ging super. De jury waardeerde de proef die de combinatie samen neerzette en hiervoor krijgen zij 199,5 punt voor. Gemma Van Dijk mocht de 2e prijs in ontvangst nemen met 190 punten.

Het Pinksterweekend is goed begonnen voor de ponyruiters op het concours in De Wijk. ’s Morgens mocht Jennifer Riezebos al starten met haar trouwe viervoeter bink in het springparcours. Zij sprong een mooie foutloze ronde tijdens het tweede parcours over alle hindernissen en dit werd beloond met 80 stijlpunten. Hiermee behaalde de amazone met haar pony een mooi resultaat. Jennifer ging met een 2 e prijs naar huis terug. Esmee Verwoert heeft ook een foutloos parcours afgelegd in de rubriek 70 cm. Zij kregen van de jury 75,5 stijlpunten en verdienden hiermee de 3e prijs. Beautiful Storm heeft het weer keurig gedaan en samen met Esmee Verwoert weer tevreden naar huis teruggekeerd.

In de tweede week van de meivakantie zijn er nog verschillende wedstrijden verreden door de ruiters en amazones van de Deltaruiters. Dinsdag was de place to be Hattem. Hier konden de ponyruiters hun dressuur skills laten zien. Meike Bliek en Laithehill’s Lorenzo startten samen in de klasse B. Hier verreden zij proef 18 en kregen hier 201 punt en tweede prijs voor. Hun tweede proef (proef 19) werd beloond met 201 punt. Wanneer zij niet HC waren gestart dan had dit ook nog een 2e prijs opgeleverd. Esmee Verwoert en haar pony Storm mochten als eersten startten van de familie Verwoert. Deze combinatie zette twee mooie proeven neer die werden beloond met 191.5 en 194 punt. Met deze scores hebben zij twee keer een 2e prijs gewonnen. Na zuslief was Rosalie Verwoert met Hounity’s Raspberry aan de beurt. Zij waren vandaag goed in vorm en zette tevens 2 geweldige proeven neer. De eerste proef was goed voor 211.5 en voor de tweede proef behaalden zij 215 punt. Dit duo nam tweemaal de 1ste prijs mee naar huis. In Hattem mocht de familie Slendebroek niet missen. Dus Sherise Slendebroek is afgevaardigd namens de familie. Zij startte hier met haar pony Happy. In de klasse B, cat. ABC wonnen zij twee keer een 1e prijs met 205,5 en 216,5 punt. Donderdag zijn de zussen Slendebroek in Wanneperveen gestart waar ze mochten springen. Sherise Slendebroek sprong met Happy naar een 5e plaats in de rubriek 50/ 60 cm met 75 stijlpunten. Met DJ sprong Sherise Slendebroek naar een prachtige 1e plaats in de rubriek 80 cm met 82 stijlpunten. Roselyn Slendebroek sprong met Chavello’s Golden Cutie SL een foutloos parcours en met een snelle tijd springt ze naar een hele mooie 2e plaats in de rubriek 90 cm. Sem en Naomi Henniphof ontbraken ook niet tijdens het Hemelvaarts concours in Wanneperveen. Naomi Henniphof prong samen met Cleopatra een mooie foutloze ronde die goed was voor 71 stijlpunten en een mooie 3 e prijs. Sem Henniphof werd knap 7 e met zijn pony Finn in de rubriek 80 cm, cat DE. Met een mooie foutloze ronde die beloond werd met 75,5 stijlpunten. Zaterdag startte Nienke Beens in Staphorst met Inspiration Sunshine. In het eerste parcours op stijl in de rubriek 80cm, cat. DE had ze een 2 e prijs. Het progressieve parcours 80cm, reed de combinatie met een mooie foutloze ronde aar een snelle 2e prijs.

Ook de paardenruiters zijn deze week van start gegaan. Zo is Nikkie Smeman in Nieuwleusen gestart met Kardashian waar zij haar dressuurproef in de Junioren rubriek heeft verreden. Ondanks de foutjes heeft de combinatie toch 69.545% en 70.303% kunnen neerzetten dat hen tevens de ticket voor het NK heeft opgeleverd. Super knap en heel veel succes!

Jenou van Marle reisde af naar Vollenhove waar zij de tweede selectie wedstrijd van de dressuur competitie heeft verreden. Tijdens het mooie en zeer zonnige weer zette Jenou van Marle met haar Higgy Rea een gedurfde eerste proef neer,waar de combinatie zelfs haar bril verloor. De jury beloonde deze proef met 215punt en de 1steprijs. De tweede proef had Jenou meer controle over de gereden onderdelen en ook deze proef werd de 1ste plek vergeven aan deze combinatie met 203 punt. Na al deze prestaties van de afgelopen zaterdag en de wedstrijd ervoor mochten zij tijdens de finale starten ’s middags. Tijdens de finale proef slopen er meer foutjes in en begon het warme weer parten te spelen in de concentratie. Ondanks dat de combinatie een keer verkeerd reed, werd het geheel alsnog beloond met een mooie 5e prijs, een Zadeldekje.

06-0402024

Wat een heerlijk zonnetje scheen er gelopen zaterdag. Naast het goede weer werd er ook nog gestart inGenemuiden door de paarden dressuurruiters. vrijdagavond startte Maxime van Dijk in de klasse ZZ-licht met haar zwarte parel Kokulan. In de eerste proef wonnen zij een 2e plek en bij hun tweede proef waren ze helemaal op stoom en wisten zij de winst te pakken met dik 66%. Zaterdag was het de beurt aan de overige klassen van de dressuur. Tegen de middag startte de klasse L1. Aniek Holtland reed twee nette proeven na pittige momenten tijdens het inrijden. Haar paard deed zijn best en daarmee wist Aniek tweemaal de 2e plek te bemachtigen voor haar twee gereden proeven. Jenou van Marle streed met haar Higgy Rea ook in de klasse L1. Haar doel was om zo’n ‘relax’ mogelijke proef naar te zetten. Maar de jury beloonde haar tweede proef ook nog eens met een mooie 3e prijs.

30-0302024

25-03-2024 Afgelopen was de ronde “springen op woensdag” voor de paarden weer aan de beurt in IJsselmuiden. Met een mooie volle dag aan springpaarden in de manege van LR en PC de Deltaruiters. Op deze dag kwam o.a Jenita Koetsier aan start met haar paard O Dine. Zij reden een mooie foutloze ronde en in 1.00m rubriek. Zij kregen hier 80 stijlpunten voor en gingen met de 1ste prijs naar huis. Het paard Nog Een Sijgje sprong tevens ook een foutloos parcours met haar amazone Kim Sprong. Zij sprongen in de rubriek 1.20m en zette een mooie tijd neer die goed was voor de 6e prijs. Na het dagprogramma werd er omstreeks 19.00u gestart met het avondprogramma van de dag. Tatum Stijf startte met Lucky Gold in de springrubriek 1.00m. Zij zetten samen een foutloos en net gereden parcours neer. Hiermee verdienden zij 83 stijlpunten en een mooie 1ste prijs. Wim Meuleman sprong met het paard Orange Heart M ook een mooie nette foutloze ronde en kreeg hiervoor 78 stijlpunten voor van de jury. Hiermee kwam hij op de 5e plek in de 1.00m De 1.10m en de 1.20m werden samen verreden en streden samen om de prijzen. Laura Eilander sprong met New Lorrie O over de 1.10m hindernissen. Zij zetten een foutloos 2-fase parcours neer en ontvingen de 6e prijs. Meike Bliek was succesvol met Wildzang’s High Summer in Staphorst. Vrijdagmiddag direct uit school is deze combinatie doorgegaan naar Staphorst voor een klassiek parcours op stijl. De eerste ronde was een keurig foutloos parcours. De tweede ronde wat meer galop en mooi uitgedachte korte lijntjes. Dit parcours wat goed was voor een 1ste plek. Jennifer Riezebos moest zaterdagochtend al vroeg uit bed. Zij reisde af naar Rijssen om daar samen met haar pony’s Jack en Bink te starten in de springring. Samen met Bink reed zij in de 0.40m rubriek. Zij sprongen een mooie en een foutloos parcours die goed was voor 75,5 stijlpunt en een 1ste prijs. Met Jack spring deze amazone over 0.50m een foutloze rit en behaalden zij 73,5 stijlpunten dat goed was voor een 2e plek

09-03-2024

Meike Bliek begon haar weekend met een springwedstrijd in Wezep. Zij ging ditmaal van start met Wildzang’s High Summer. De combinatie startte voor een tweede keer samen en dit ging super mooi. In de 60 cm een mooie foutloze ronde, in het tweefase parcours en in de 70 cm reden ze samen naar de snelste tijd en de 1ste prijs.

Gemma van Dijk en Meggidonia S startte zaterdag in Wezep tijdens het springconcours dat er werd georganiseerd. Ze begonnen in de klasse 1.00m waar de combinatie 75 stijlpunten behaalden. Een mooie opstarter. Daarna waren zij als 2e combinatie in het 1.10m aan de beurt. Lastig om als 2e een goede tijd neer te zetten. Maar het is gelukt. Met een zeer snelle tijd was dit goed voor een 2e prijs van de 61 starts. Ze waren super blij met hoe ze de smaak te pakken hebben op het wedstrijd terrein. En Gemma is vooral heel blij met de inzet van Meggi. Met 4 mooie winstpunten gingen zij naar huis.

Zaterdag is de familie Slendebroek afgereisd naar Genemuiden. De meiden hebben daar ook gesprongen met hun pony’s. Roselyn Slendebroek reed met Chavello’s Golden Cutie SL hun eerste ronde een foutloos parcours en een foutloze barrage . Hier waren zij de snelste combinatie en daarmee pakten zij de 1ste plek in de rubriek 90 cm cat. DE. Het tweede parcours was direct op tijd en ook daar reden ze een foutloos parcours met de snelste tijd. Wat hen wederom de 1e plek bezorgde. Sherise Slendebroek startte met DJ in de rubriek 80 cm, cat. DE. Hun tweede parcours ging super en dit werd gewaardeerd met 73 stijlpunten door de jury. Sherise Slendebroek mocht zich hiermee als 2e opstellen tijdens de prijsuitreiking.

Vrijdag is Maxime van Dijk gestart op de dressuurbokaal 2024 in Kampen met Obama in de klasse L2. Zij hebben twee super fijne proeven kunnen rijden. Dit werd beloont met 206 punten voor hun eerste proef en een 3de prijs. De tweede proef wisten zij te winnen met 211 punten. Onverwachts mochten zij toch nog finale rijden. In de finale een mega fijne proef gereden en uiteindelijk bij de prijsuitreiking werd bekend dat Maxime van Dijk en Obama 2e zijn geworden met 204,5 en 211,5 punten in de finale.

Kyra Snoeijer is afgelopen weekend afgereisd naar de andere kant van de IJssel. Zij startte met Twister tijdens de dressuurbokaal 2023 in de klasse B in Kampen. Ze reed twee nette proeven die goed waren voor 214,5 punt en 202,5 punt. Knap gedaan.

01-03-2024

Vrijdagavond was een goede springavond in Balkbrug voor Kyra Snoeijer. Zij startte er met haar paard Ippon en won daar bij op het goed georganiseerde indoor Paard Balkbrug de springrubriek van: Van de Sluis Transport, 1.20m. Kyra Snoeijer reed er met Ippon een foutloos parcours in de snelste tijd, waar een sterke groep deelnemers van bijna 90 starts vertegenwoordigd waren. Dit was voor deze combinatie een top dag met een super resultaat op een mooie wedstrijd, waar mooie sport te zien was op een goed georganiseerd concours. Maar ook zaterdag mocht Lisanne van de Berg met Mabel starten op een mooie wedstrijd waar velen met haard hard voor gewerkt hebben en alle voorrondes heeft doorstaan: Het NK dressuur in Ermelo. Lisanne vd Berg kwam uit in de klasse M2 dressuur en heeft daar een proef neer kunnen zetten die helaas wat rommeltjes bevat. Maar de jury’s kwamen samen alsnog uit op dik 62% waarmee zij op een 9e plek eindigde in het klassement van de 20 deelnemers. Ook een hele mooie prestatie.

24-02-2024 In Kampen werd er druk rondgesprongen door de ponyruiters. Zo mocht Jennifer Riezebos al vroeg aan de start komen met haar pony Bink. Zij startten samen in het parcours van 40 cm. Zowel hun eerste als tweede parcours wisten ze de meeste stijlpunten bij elkaar te rijden en gingen ze met de winst terug naar IJsselmuiden. Jennifer Riezebos ging ook met haar andere pony Jack als een speer over de hindernissen die op 50cm hoogte stonden. Het eerste parcours was nog even aftasten, maar dit werd beloond met een 4e prijs. Maar tijdens het tweede parcours ging alles zoals het volgens Jennifer zo moeten gaan en dit zag de jury ook. Hier pakten zij de 1ste prijs. In de rubriek 80cm, cat D/E werd er gestreden om de eerste 3 plekken tijdens het eerste parcours. Lisanne Knol wist bij zowel het eerste als tweede parcours zich samen met Warmtebron’s Suxanne naar de eerste plek te rijden. Zij kregen tweemaal 82,5 stijlpunten. Sem Henniphof kreeg tevens 82,5 stijlpunt en pakte hier de 2e prijs tijdens het eerste parcours met zijn pony Finn. Het tweede parcours had Sem Henniphof een pechbalkje op de laatste hindernis. De 3e prijs was voor Lisa Post samen met Mulan tijdens het eerste parcours. Zij reden ook een foutloos parcours met 75,5 stijlpunten. Het tweede parcours bleef de combinatie foutloos en 80 stijlpunten. Dit gaf hun de 2e prijs. Gemma van Dijk is zaterdag samen met haar paard Meggidonia S (Innocent x Numero Uno) in Genemuiden gestart. Zij reden eerst een 1.00m parcours, daar behaalden zij 70 stijlpunten. Daarna sprongen zij een parcours in de rubriek 1.10m. Hier haalden zij met een foutloze ronde en een snelle tijd een 3e prijs op van de 48 starts. De combinatie is trots op hun vooruitgang die ze hebben gemaakt.

17-02-2024 REGIOKAMPIOENSCHAPPEN OVERIJSSEL 🏆 Vrijdagavond mocht Sherise Slendebroek starten in de klasse B van de Regiokampioenschappen Overijssel met haar pony Oraya Emelwerth. De combinatie zette een mooie dressuurproef neer die beoordeeld werd met 207,5 en 210,5 punt door de jury. Van de 32 deelnemers die mochten starten in Genemuiden behaalde deze combinatie een knappe 🥉3e plek. Voor de ponyruiters ging het op zaterdag verder om titels en een ticket te veroveren voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo. Sherise Slendebroek mocht na een nachtje slapen nog een keer van start in Genemuiden. Nu met haar andere pony waar ze zich mee had geselcteerd voor de Regiokampioenschappen in Genemuiden. Dit was met haar pony DJ in de klasse L1. Hiermee werd zij uiteindelijk 3e🥉 van alle starts met 200 en 186,5 punt. Roselyn Slendebroek ging van start met Chavello’s Golden Cutie SL. Zij startten in de klasse L2. Ook hier beoordeelden twee jury’s de proef. Deze jury’s waren het met elkaar eens dat Roselyn Slendebroek 193 en 193,5 punten verdiende voor hun prestatie en dit werd tevens een 3e plek 🥉 in het klassement. In de klasse M2 kwam Lisanne van de Berg uit met haar pony Mabel. Zij hebben een knappe proef neer kunnen zetten waarmee zij de wint wist te pakken en de titel met de ticket voor Ermelo. Met een mooie punten van 2023 en 212 mag zij zich 🏆Regiokampioen dressuur 2024🏆 noemen en gaat zij naar Ermelo voor het NK dressuur. In IJsselmuiden was het de beurt aan de paardenruiters en -amazones die zich hadden gekwalificeerd voor het springen op de Regiokampioenschappen. ’s Morgens werd er gestart met de 1.30m en de 1.35m springen. Daarna ging de rubriek met de hoogte 1.20m van start. Hier wist Kim Spronk met Christien naar de 🏆1ste plek te springen door foutloos te blijven in de snelste tijd. Kim Sprong heeft zich hiermee ook gekwalificeerd voor het NK-springen in Ermelo. In de rubriek 1.00m werd er gereden op een foutloze ronde en tevens voor de meeste stijlpunten om in aanmerking te komen voor prijzen. Hier wist Babet van de Rijdt samen met het paard Olcay BeauOdette als beste Deltaruiters naar een 4e plek te springen met 82 stijlpunten. Hannah Keizer volgde haar op de voet met Coldplay Z met 80 stijlpunten op de 5e plek🏅

11-02-2024

Het mooie weer van zaterdag was niet het enige wat voor vrolijkheid zorgde de weekend.

Ook Jenou van Marle reed met haar Higgy Rea een fijne proef in de klasse B in Dronten. De eerste proef was nog even aftasten voor de combinatie tijdens hun eerste proef, na een tijdje eruit te zijn geweest. Maar de jury beloonde dit toch al met 195 punten en een 2e prijs. Hun tweede proef was er al een beetje meer afstemming en ook dit zag de jury. De combinatie kreeg 202 punten en mochten de 1ste prijs ophalen.

Christa Wind startte later op de dag in Dronten tijdens de dressuurwedstrijd. Zij ging er van start samen met haar Fredau Fan Boniastate. Dit deden zij in de klasse Z1 en toverden ook een tevreden lach op het gezicht van de jury na het verrijden van hun proef. Deze proef was goed voor een mooie 2e prijs met 217 punten .

28-01-2024 Regio Kampioenschappen dressuur 2024🏆🏆🏆🏆

Het eerste weekend van indoor kampioenschappen van de Regio is achter de rug. Dit weekend stond op de vrijdag in het teken van de Z1, Z2 en ZZL voor de pony’s als paarden. Op de zaterdag was het aan de ponyruiters in de overige klassen om hun beste beentje te laten zien om eventueel door te mogen naar de Nederlandse indoor kampioenschappen.

In de klasse Z1, cat. DE wist Jolijn van Niel met haar pony de winst te pakken. Zij zal de regio NWO-NOP gaan vertegenwoordigen tijdens de indoor Nederlandse dressuurkampioenschappen in Ermelo vertegenwoordigen.

De klasse Z1 mocht de aftrap doen van de Regiokampioenschappen. Voor de Deltaruiters mocht Mellany van den Vorstenbosch in deze klasse starten met het paard Lady Leatherdale JJ. Dit deed deze combinatie niet onverdienstelijk, want na een poosje in spanning te hebben gewacht kwam de verlossende uitslag. Ze wonnen de klasse en de titel indoor Regio dressuurkampioen Z1 2024 met een mooie score van 69,57%, dat wil zeggen 236,5 en 250,5 punten voor de proef van twee jury’s,

Nikki Smeman startte met haar Kardashian vrijdag in de klasse Z2 tijdens het indoor Regiokampioenschappen Dressuur 2024 in IJsselmuiden. Nadat het inrijden super ging vond Kardashian het iets spannender in de wedstrijdring. Ondanks deze spanning vond de jury dat zij door mochten naar het tweede onderdeel: de kür. Dit was voor deze combinatie de eerste keer en ze vonden het super gaaf om te doen. Zij wonnen de 3e prijs voor dit muzikale onderdeel en 5e in het overall klassement.

Vrijdag mocht ook Maxime van Dijk starten met haar paard Kokulan op de regiokampioenschappen in de klasse ZZ-licht. In het eerste onderdeel (de KNHS-dressuurproef) heeft zij een derde plek bij elkaar gereden. Hiermee plaatste zij zich ook voor het tweede onderdeel dat in de avond werd verreden: de kür ook. Na beide onderdelen wonnen Maxime van Dijk met Kokulan de 3de Overall-plek op de indoor kampioenschappen in de klasse ZZ-licht.

Op de zaterdag gingen de ponyruiters verder.

Meike Bliek pakte samen met Lorenzo een hele mooie 4e plek mee in de klasse B, cat.C. Zij heeft samen met haar juf Manouck van den Berg deze week nog hard geoefend om een mooie nette proef neer te kunnen zetten. En dat is gelukt en de jury waardeerde de inzet met191,5 en 200,5 punt. Deze combinatie mag volgende week zich laten zoen in de springring van de Regiokampioenschappen.

In Genemuiden startte Tatum Stijf met Lucky Gold tijdens het paarden springconcours. Hier behaalden zij een 1e prijs in de rubriek 1.00m door mooie 85.5 stijlpunt te verkrijgen van de jury.

21-01-2024 Dit weekend werd er gestreden voor de titel Indoor Kringkampioen dressuur 2024 op twee verschillende plekken. In IJsselmuiden en Kampen de paardenruiters en amazones hun proeven en in IJsselmuiden en Ruinerwold de ponyruiters en -amazones.

Vrijdag startte de strijd in IJsselmuiden, waar de klasse Z, Z1, Z2 en ZZL werd verreden. Jolijn van Niel startte als allereerste deze avond met haar pony Haasendonck’s Ambrosius en wist de titel te bemachtigen in de klasse Z1, cat. DE. Na haar startten de paardenruiters. In de klasse Z1/Z2 wist Nikki Smeman met Kardashian de titel reservekampioen te pakken en tevens de 2e prijs in de dagprijzen.

De laatste klasse die van start ging was de ZZL. Maxime van Dijk reed met Kokulan een fijne proef. Dit vond de jury ook en beloonde dit met de meeste punten. Hiermee won zij de klasse en de titel Indoor Kringkampioen 2024 van de klasse ZZ-licht.

Op zaterdag startte Maxime van Dijk met Obama in Kampen. Ook hier kon zij voor zichzelf een een fijne proef neerzetten met nog ruimte voor verbeterpunten. Hiermee werd zij reservekampioen in de klasse L2. Op de zaterdag is o.a. ook Jolijn van Niel gestart met haar paard Na-dine. Zij deed dit in de klasse B. En pakte daar de titel wederom en ook in Kampen werd zij Kringkampioen dressuur met haar paard.

In de klasse M1/M2 was de 3e dagprijs voor Mellany van de Vorstenbosch met Mac Diamond. Zij zette een mooie prestatie neer in een sterk deelnemersveld en heeft de titel reserve kampioen van de M1 bemachtigd.

De afgevaardigden voor de Regiokampioenschappen aankomende twee weken van de paardenruiters zijn: Jolijn van Niel, Jorita Meuleman, Maxime van Dijk, Mellanie van de Vorstenbosch.

In Steenwijkerwold ging de strijd onder de pony’s ’s morgens al van start. De eerste klasse was de klasse B, cat DE. Sherise Slendebroek scoorde de meeste punten met haar pony Oraya Emelwerth. Zij pakte de eerste prijs, de titel indoor kringkampioen dressuur klasse B! Lisa Post pakte de 2e prijs met Mulan en Rosalie Verwoert met Hounity’s Raspberrynam de 3e prijs mee naar huis. Alle drie de dames zullen elkaar weer tegenkomen op de Regiokampioenschappen op 3 februari in Ijsselmuiden.

In de klasse L1, cat. CDE werden er ook mooie punten bij elkaar gereden. Meike Bruins reed met haar pony Buddy naar de 2e prijs voor de dagprijzen en de titel reservekampioen L1, cat. C. Sherise Slendebroek pakte te titel samen met DJ in de L1, cat DE. En een 3e plek tijdens de dagprijzen. Chavello’s Golden Cutie SL ging niet voor minder dan goud terug naar stal. Roselyn Slendebroek was het daar helemaal mee eens en ging niet voor minder naar huis naast het goud van haar zusje. Ook deze combinatie pakte de titel in de klasse L2, cat DE en de eerste plek bij de dagprijzen.

Lisanne van de Berg startte in de klasse M1/M2 met haar pony Mabel. In deze moeilijke klasse met lastige proeven wist zij zich goed staande te houden en een goede proef neer te zetten. De jury beoordeelde het met de 2e plek voor de dagprijzen, maar de titel indoor Kringkampioen dressuur M2, cat. DE.

Afgevaardigden van de ponyruiters zijn: Rosalie Flier, Meike Bliek, Sherise Slendebroek (2x), Lisa Post, Rosalie Verwoert (2x), Roselyn Slendebroek, Nienke Beens, Meike Bruins, Alicia Borghouts, Katka Veldhoven, Lisanne van den Berg en Jolijn van Niel. Succes allemaal op 26/27 januari en 2/3 februari in IJsselmuiden

Ook werd er nog Bixie gereden in Den Ham. Jennifer Riezebos vertrok vroeg met beide pony en haar ouders die kant op. Met haar A-pony Bink startte zij 2 x bij het springen op een hoogte van 30 cm. Dit deden zij zo goed dat de combinatie een keer beloond met 75,5 en een keer met 73,5 stijlpunten wat goed was voor een 1e en 2e prijs. Jennifer ging ook van start in het 30 cm parcours met haar b pony, Jack. Tevens hier wist zij veel punten te pakken voor haar rijstijl, wel 77,5 punt. Hiermee nam zij ook samen met Jack de 1ste prijs mee naar huis.

15-1-2024

Het was zaterdag een drukke bedoeling in Genemuiden en er werd gereden met stalen zenuwen. Dat is natuurlijk ook het medicijn om je zenuwen voor het spring concours onder controle te houden. Want er werden de kringkampioenschappen verreden. En dat betekent dat als je afgevaardigd wordt je naar de Regio Kampioenschappen van Overijssel mag. Nou en wie wil dat nou niet om daarna misschien wel naar de Nederlandse indoorkampioenschappen te mogen in Ermelo? Maar zover is het nog niet.

De paardenruiters en -amazones mochten de dag aftrappen in Genemuiden. In de rubriek 100 cm sprong Tatum Stijf naar de overwinning. Dit deed zij samen met het paard Lucky Gold door 87,50 stijlpunten en een foutloos parcours neer te zetten. Ook Gerco Rienties ging van start in de klasse 100 cm. Hij zette met het paard One of a Million a la muis een mooie foutloze ronde neer dat een 4e laatst opleverde.

In de klasse 1.20 had Gerco zijn paard Nolly Bolly a la muis gezadeld. Na een mooie foutloze ronde was het tijd voor de barrage. Waar ze een super snelle tijd reden en ook foutloos bleven. Dat leverde de titel Kring kampioen op. Gerco Rienties had in de klasse 1.30 m zijn laatste troef, Kardenta a la muis. Na 2 mooie manches mocht hij ook met Kardenta a la muis zich opstellen als kampioen. Gerco heeft met alle drie de paarden een ticket bemachtigd voor de regiokampioenschappen die in februari zullen worden verreden in IJsselmuiden. Kim Spronk heeft er alles aangedaan om de zenuwen van Gerco zijn goede prestatie te verhogen in de rubriek 1.20m. Met het paard Christien ging ze ervoor en dat maakte dat ze net achter Gerco eindigde op de 2e plek. Met het paard Nog een Sijgje heeft ze een bedachtzaam parcours afgelegd en dat resulteerde in een mooie 4e plek. Miranda Spronk-Rienties vulde 3e plek in het klassement met Miss Montreal. Alle combinaties zijn afgevaardigd.

’s middags was het tijd voor de ponyruiters en amazones. Meike Bliek reed met haar Laithehill’s Lorenzo naar een keurige 3 e plek met in de 70cm, cat C. Ze kregen mooie 8en voor hun wijze van rijden van de jury. En het bleef spannend tot het einde van de rubriek. Maar de 3e plek en de ticket voor de regio werd een feit.

In de rubriek 80 cm D/E werd er druk gestreden onder de amazones. Sherise Slendebroek reed een foutloze ronde met haar pony DJ en wist zich goed voor te selecteren. Dit resulteerde uiteindelijk ineen mooie 3eprijs en een afvaardigingsticket. Jolijn van Niel met Hassendonck’s Ambrosius hebben een foutloos parcours verreden. In de rubriek 0,90 en 100 cm DE won Jolijn de tweede dagprijs. Zij wonnen hun rubriek van 1.00m, cat DE en mogen zich hierdoor Kring Kampioen noemen. Dat houdt in dat ook zij zijn afgevaardigd naar de Regio kampioenschappen.

Afgevaardigd naar de regiokampioenschappen zijn naast de kampioenen: Hannah Keizer, Babet vande Rijdt, Carlijn Koersen, Roselyn Slendebroek, Katja Veldhoven, Sherise Slendebroek, Lisa Post, Kim Spronk, Miranda Spronk, Henk Kwakkel.

Allemaal succes in tijdens de Regiokampioenschappen!