18-12-2021

Wat een gave afsluiting van de Samen Sterk Dressuurcompetitie Paarden 2021 !!15 deelnemers kwamen terug voor de finale. Zij kregen allemaal een deken en een mooi erelint aangeboden namens Regelink Schroothandel, Van Dijk Kampen BV en Recycling Kampen BV.

Sharon De Lange Van Dijk wist zich met 2 paarden te plaatsen en pakte met 70,4 en 69,8 % zowel de 1e als 2e prijs. Dit was goed voor 2 goedgevulde enveloppen en een sjerp 🎗Louanne Eenkhoorn behaalde 67,3 % en ging voor de 3e prijs het podium op. Jammer dat de ereronde niet meer meetelde voor de punten, dan had zij vast de hoogste score gehaald voor de uitgestrekte draf

De prijzen werden namens Regelink Schroothandel uitgereikt door Alicia. Deelnemers en begeleiders, jury’s, maar bovenal alle vrijwilligers hartelijk dank voor jullie komst en hulp bij deze 3 wedstrijden 👌🏼 Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest !!Van de sponsoren hebben we al weer groen licht gekregen om het volgend jaar opnieuw te organiseren ✅ Hartelijk dank daarvoor! Graag tot dan 👋🏼

05-12-2021

Dit weekend was het vooral het weekend van de dressuurruiters die voor hun club uitkwamen. 

Vrijdag en zaterdag werden er in Genemuiden de eerste selectiewedstrijd verreden voor de regiokampioenschappen. Linda Kok mocht op vrijdag het erepodium beklimmen nadat ze een nette proef met De Niro’s Marchen had neergezet in de klasse Z2 met 64,265 %.  

Zaterdag werden de andere klassen verreden. Deze ochtend begon vroeg en de ruiters in de klasse L1 mochten van start gaan. Eline Lodewijk met haar paard Make my day wist de eerste proef op haar naam te zetten met 198 punten en haard tweede proef was goed voor een 5e prijs met 109,5 punten 

Jorita Meuleman deed het met lady Leatherdale bijna net andersom. Zij wisten tijdens de eerste proef de 4e prijs te bemachtigen met 192,5 punt en haar tweede proef te winnen met 201,5 punt. 

Na de klasse L1 startte de klasse B. Hier wist Nikki Smeman beide proeven te winnen met haar paard Kardashian. Haar eerste proef was goed voor 207 punten en haar tweede proef voor 205,5 punten. Dat is niet niks en vooral niet na alle trailer avonturen die zij ’s morgens al hadden beleefd. 

Carolina Hoppenbrouwer startte in de klasse M1/M2. Hier wist zij samen met haar paard Kiyan de eerste proef een 4e prijs te pakken. Haar tweede proef deed Kiyan er een schepte bovenop en gingen ze beiden met de winst ervan door met 197,5 punt. 

Die dag sloot Jacco Doornwaard en Aniek Holtland in de klasse L2 de sportdag in Genemuiden af. Jacco Doornwaard behaalde met Kinzi Kirdoni een 4e prijs met 199 punten gevolgd door Aniek Holtland met Kenzo. Zij pakten de 5e prijs mee met 194,5 punt 

Ilse Nora Bliek is zondag met haar paard Shanbally Jackpot naar Zwolle geweest. Daar zijn zij gestart in de klasse B en reden daar 2 nette proeven die goed waren voor twee keer een 1ste prijs. Zij reed daar 192 en 193 punten bij elkaar, waarvan zij bijna 10 punten los stonden van de 2e prijs. Met het resultaat van twee keer een eerste prijs, ging Ilse ook met de dagprijs naar huis.  

Meike Bliek ging met haar shetlander ook super netjes door de ring tijdens haar proef in de klasse B, cat. AB. Zij reden wel 189 punten bij elkaar. Helaas geen net geen prijs ivm de klasse die in handicap werd gereden met de klasse L1.   

Ook is Lieke Jongman gestart met haar pony Voice in de dressuur. Beide weer veel plezier gehad en werd gewaardeerd door de jury met 182 en 183 punten. 

29-11-2021

In IJsselmuiden werd er gestreden door de dressuurruiters tijdens de tweede wedstrijd van de “Samen Sterk”-dressuurcompetitie. 

In de klasse B hebben de Amazones van LR de Deltaruiters zaterdagochtend het podium bezet tijdens de Samen Sterk Dressuurcompetitie Paarden 2021.  

Nikki Smeman ging met haar paard Kardashian bij de eerste proef aan kop met 207 punten. Gevolgd op een tweede plek met 204 punt door Jorita Meuleman met Lady Leatherdale JJ.  

Nikkie Smeman en Jorita Meuleman ruilden van plek op het ere podium bij het ophalen van de prijzen van de tweede proef. Jorita Meuleman werd eerste met 211 punten. Nu gevolgd door Nikkie Smeman met 209 punten en Manouck van den Berg volgde op de 3e plek met haar paard Mac Diamond met 200 punten. 

In de klasse M1/M2 wist Carolina Hoppenbrouwer de 5e plek op haar naam te schrijven tijdens de tweede proef. Dit deed zij  met haar paard Kiyan. Zij behaalden samen 190,5 punt. 

Vrijdag werd de klasse Z2/ ZZL verreden in de manege in IJsselmuiden. Hier wist Mellany van den Vorstenbosch met het paard Luxform’s Grappa Una een 2e plaats te bemachtigen. 

Op deze vrijdag wist ook Maxime van Dijk met haar paard Kokulan een plek op het erepodium te behalen door twee nette proeven neer te zetten. Hun eerste proef was goed voor 222 punten en een 4e plek. De tweede proef deden ze er een schepte bovenop en was de focus nog beter. Hier wisten zij met hele mooie punten (241,5 punt) de winst te pakken. 

Zaterdag werd de laatste wedstrijd verreden van het springconcours de Zilveren Ui in kampen voor de pony’s en de paarden. 

Jojanneke Slendebroek ging met de winst naar huis samen met haar pony Lady in de springklasse BB met 75 stijlpunten.  

In de klasse L was Jojanneke Slendebroek wederom foutloos in een snelle tijd tijdens het eerste parcours. Dit was goed voor een 2e prijs met haar andere pony, Fly de la Noyelle.  

Kyra Snoeijer startte in Kampen met haar E pony Don Gravin voor het eerst in de klasse M. Deze wedstrijd telde mee als selectiewedstrijd voor de Regiokampioenschappen en er werd tevens gereden voor een finale plek in de finale van de Zilveren Ui.  

Kyra reed 2 mooie foutloze parcoursen, die resulteerden in een 2e prijs in het eerste parcours van de Klasse M cat D/E.  

In de finale moest Kyra Snoeijer strijden tegen de categorie C en D pony ‘s. Na een foutloos parcours kon er gestart worden in de barrage.  Deze ging ook weer foutloos  en mooi snel, Kyra kwam over de finish in de 2e tijd.  Een heel mooi resultaat, twee keer de 2e prijs mee naar huis.  

Wendelie Flier kwam in Kampen uit met paard Makkie. De vierjarige zette zijn beste beentje voort en haalde een mooie finale plek met Wendelie binnen. Naar 3 foutloze rondjes was Wendelie Flier met Makkie net niet snel genoeg om de Zilveren Ui te winnen in de klasse B voor de paarden. Maar de tijd was wel goed voor een mooie tweede plaats. 

14-11-2021

Afgelopen week waren er verschillende concoursen georganiseerd voor zowel de pony- als de paardenruiters.De familie Slendebroek is zaterdag naar Genemuiden afgereisd om daar mee te doen aan een pilot concours voor springen in klasses van leeftijden bij het jeugd springen. Je springt hier tegen leeftijdsgenootjes. Sherise Slendebroek reed met Goldberg’s Chilayne in de rubriek onder 9 jaar. Hierin behaald ze in het eerste parcours een foutloze ronde met 77 stijlpunten en een foutloze barrage. Dit was goed voor de 1ste prijs. Tijdens het 2e parcours deed Sherise het gewoon opnieuw en behaalde ze tevens een 1e prijs met 80 stijlpunten.In de rubriek onder de 12 jaar tot 70 cm, reed Roselyn Slendebroek met haar pony Sparkey’s Dream. Het eerste parcours was ze foutloos en kreeg ze 68,5 stijlpunt. In de barrage waren zij samen wederom foutloos en werd dit beloond met een 1e prijs. Ook zij reed haar tweede parcours niet zonder succes. Zij behaalden hier 77,5 stijlpunt die waren voor de winst. Jojanneke Slendebroek startte met Fly de la Noyelle in de rubriek onder 12 jaar, maar dan vanaf 90 cm. In het eerste parcours viel zij net buiten de prijzen, maar in het 2e parcours was de combinatie foutloos en kregen ze 81 stijlpunten. In de barrage wederom foutloos en reden zij samen naar de snelste tijd en gingen zij met de 1ste prijs naar huis.

Paardenruiter Gerco Rienties mocht zaterdag in Wezep starten bij het springconcours dat daar werd georganiseerd. Hij is daar gestart in de klasse L met het paard Kimi R L en ging er met de zesde prijs vandoor. Zaterdag was ook een goede dag voor Kristy Rorije in Sonnega, met de drie paarden die zij rijdt. De 4-jarige Mirage (Hermantico) sprong foutloos in de klasse B. In de klasse L maakte de merrie haar L debuut. Helaas een balk op de laatste maar Kristy was heel blij met het resultaat van dit jonge paard. Kleine Kontiki V.D.W. (Numero Uno) liep in de klasse L de eerste ronde dubbel 0 en pakte een 9e prijs. Het tweede rondje was de combinatie ook foutloos en pakten ze samen de winst. Kristy wist samen met de grote zus van kleine Kontiki V.D.W., Indian Sunset V.D.W. (Numero Uno) de dag goed af te sluiten door beide rondes in het M foutloos te springen. Bij het tweede rondje was ze behaalden zij samen nog tweede prijs.

Annemiek Vinke was afgereisd naar Zwolle voor een dressuurwedstrijd. Daar is zij gestart met haar paard Lexy. Hier maakte Lexy haar debuut in de klasse M1. Dit deed de combinatie niet onverdienstelijk. Zij behaalden 186 punt tijdens hun eerste proef en 197 punten bij hun tweede proef. Deze punten waren goed voor een 3e en een 4 prijs. Jacco Doornwaard was afgelopen weekend op twee plekken te vinden. Zaterdag startte hij in de L2 met Kinzi op een dressuurwedstrijd in Wapenveld. Kinzi vond het allemaal nog wel een beetje spannend, maar liep bij beide proeven naar een nette 2e plaats.Oude liefde roest niet. Vrijdag heeft Jacco Doornwaard zijn Prix st George debuut gemaakt met het paard It’s Easy. Een hele knappe prestatie voor deze combinatie die het samenwerken net drie weken weer heeft opgepakt. Voor een echte mooie score ontbrak het nog een beetje aan afstemming en routine, maar de kop is er af. Zijn vrouw Marieta is trots op deze twee hoe zij dit in korte tijd weer voor elkaar hebben weten te krijgen. Het goede voorwerk komt van haar hand. Een goed teamwork allemaal en knap gedaan dus beiden!

07-11-2021

Kyra is afgelopen Donderdag gestart in Genemuiden in de klasse L bij de paarden met haar E-pony. Twee foutloze parcoursen en een snelle barrage leverde haar een 1e prijs op.  

Kristy Rorije is ook in Genemuiden gestart met Mirage in de klasse B. Hier werden zij 5e met 77.5 stijlpunten. 

Afgelopen zaterdag startte Wendelie in Genemuiden. Daar mocht zij een mooie derde plaats in ontvangst nemen in de klasse B met haar paard Boncetto  

Zaterdag is Kristy Rorije afgereisd naar Harich om een rondje te springen. Met de snelle Kontiki V.D.W. heeft zij een keurige ronde gereden in de klasse L en mocht de 2e prijs in ontvangst nemen. In de klasse Z heeft Cinco W (voor insiders Willem) laten zien dat hij weer back on track is. Hij sprong super dubbel nul in zijn klasse en pakte nog een 4e prijs mee naar huis. 

Miranda Spronk heeft van zich laten horen in Luttenberg op het GMB-springconcours.  Met Panan van ’t Roosakker werd zij 5e en met het paard Justine W wist zij een 12 plek te bemachtigen bij de zes- en zevenjarigen. Super knap in zo’n sterk deelnemersveld.

In Vollenhove werd er dressuur verreden. Daar mocht Jorita Meuleman toch nog startten nadat zij op de reservelijst stond. Dit resulteerde in twee keer een 2e prijs en 4 winstpunten in totaal. 

Carolina Hoppenbrouwers is maar wat trots op haar paarden. Met J’Adore behaalde zij 2 winstpunten in het Z2 op het dressuurconcours in Ermelo. En tevens ook nog eens bij beide proeven een 2e prijs. 

 Met haar andere paard Kiyan behaalde zij een mooie 1ste en 3e plek met in totaal 3 winstpunten in de klasse M1. 

30-10-2021

Afgelopen week is op onze schitterende accommodatie in IJsselmuiden de Samen Sterk Dressuurcompetitie Paarden 2021 gereden die een jaar was uitgesteld door Corona. Het waren mooie dagen gevulde dagen met de dressuursport. De Deltaruiters waren goed vertegenwoordigd en hebben zich van hun beste kant laten zien. Dit resulteerde ook in mooie kwalificaties in de ranglijsten. 

In de Klasse B was Nikki Smeman onverslaanbaar tijdens haar debuut met haar paard Kardashian waar zij nog maar 6 weken een kombinatie mee is. 

Zowel tijdens de 1ste proef als de 2e proef, wist zij de winst te pakken met 213.5 in de eerste proef en 201,5 punt bij de tweede proef. 

Nikki Smeman met haar paard Kardashian
Foto gemaakt door: RvM Sportfoto

De 4e prijs was voor Jorita Meuleman met haar Lady Leatherdale. Zij behaalt 199,5 punten nadat er tijdens het opzadelen al een loslopend paard voorbijkwam. Lady Leatherdale vond het allemaal wel erg spannend zo in het donker, maar ze zette onder het zadel toch weer haar beste beentje voor. 

De tweede proef was voor deze combinatie goed voor een 6e prijs met 194,5 punten. 

Manouck van den Berg sloot de rij met de 5e prijs voor de Deltaruiters met haar mooie schimmel Mac Diamond. Zij reden samen 198bij elkaar tijdens hun eerste proef. 

Eline Lodewijk heeft met Make my day een 5e prijs behaald in de klasse L1 met 196 punten.  

De jury gaf superleuk commentaar waar Eline trots op kan zijn. De jury vond hen beiden een prachtige combinatie met veel potentie. Hij zag ook wel dat ze nog een jonkie bij haar had, die zij netjes voorgesteld had. 

Bij de klasse L2 mocht Linda Kok een 5e prijs ophalen die zij samen met haar broekie,  Wandermaerchen gewonnen had. Zij reden samen 200.5 punt bij elkaar. 

In klasse M1 liet Manouck van den Berg van haar horen. Zij reed samen met Kaboom  tijdens de eerste proef 210,5 bij elkaar die goed waren voor een 3e prijs. Tijdens de tweede proef liep Kaboom naar 197 punten en wisten zij nog een 5e prijs in de wacht te slapen. 

Therese van Dijk – van der Scheer vertegenwoordigede De Deltaruiters in de klasse Z1. Zij deed dit met haar paard Tresforte Homme Royal waar ze 215 punten tijdens de eerste proef mee verzamelde. Dit was goed voor een 3e plek in het klassement. 

Vrijdagavond werd de Klasse Z2 en ZZ-light verreden. Deze klassen werden samengevoegd voor het eindklassement.  Voor het klassement van de eerste proef wist Mellany van de Vorstenbosch met Luxform’s Grappa Una een eerste plek met 237,5 punt in het ZZ-licht te bemachtigen.  

Zij werd gevolgd met een tweede prijs door Linda Kok en haar paard De Niro’s Maerchen. Zij reden 225 punt bij elkaar. Ook de tweede proef van De Niro’s Marchen was goed voor plaats op het erepodium. Zij behaalden met 218.5 punt een 3e prijs. 

In deze klasse Z2, liet Jacco Doornwaard van zich horen tussen alle startende dames namens de Deltaruiters. Vrijdagavond reed hij met Il Primo dio hun debuut in de klasse Z2, ondanks de foutjes waren zij heel tevreden met 219 punten in de eerste proef en tijdens de tweede proef behaalden zij 221 punten en een 2e prijs. 

Naast al het dressuur geweld bij de Deltaruiters in IJsselmuiden werd er zaterdag in Nunspeet gesprongen door Gerco Rienties met paard Kardenta a la Muis. Hij deed dit niet geheel onverdienstelijk en ging met de tweede prijs in de Klasse M naar huis.  

Voor de ponyruiters was er zaterdag ook een springwedstrijd in Kampen georganiseerd. De familie Slendebroek liet van zich horen tijdens  de tweede wedstrijd van de Zilveren UI competitie. 

Sherise reed hier haar allereerste springwedstrijd met de doorgeschoven pony Goldberg’s Chilayne naar een 1e prijs in de klasse BB in cat. ABC met 77,5 stijlpunt. 

Roselyn behaalde met haar pony Sparkey’s Dream een 1ste prijs in het eerste parcours in de klasse B, cat. ABC met 77,5 stijlpunten.  Tijdens het 2e parcours mocht zij ook de 1e prijs ophalen door het behalen van de hoogste stijlpunten van 77,5 punt. 

24-10-2021

De Herfstvakantie stond bij de Deltaruiters in het teken van veel paardensport voor jong en oud. 

Woensdag trapten de bixieruiters af met een hele gezellige dag vol ponysport voor de jongsten. 

Meike Bliek deed mee met haar twee shetlanders. Na veel oefenen valt het toch echt niet altijd mee om alles toe te passen. Maar ondanks het gevoel dat het beter zou kunnen, behaalde zij met Shef een eerste prijs binnen bij de B1 dressuurproef. 

Meike Bliek met Sjef, gemaakt door Ellen Rook

Sherise Slendebroek wist bij het A springen de eerste prijs binnen te slepen met haar pony Goldsberg’s Chilayne. Gevolgd met de 2e prijs door Lisa Post met Tinkerbel 

Zaterdag stond de Deltamanege in het teken van de dressuur voor de ponyruiters. Verschillende clubleden mochten starten en hebben hun kunsten laten zien in de dressuurring. 

In de klasse B, cat. ABC was er een gezonde strijd tussen verschillende leden.  

Tijdens de eerste proef nam Sophie Post met haar pony Minihoeve’s Alégro de 2e prijs in ontvangst met 203 punt. Esmee Verwoert volgde met de 3e prijs met maar 1.5 punt (201.5 punt) minder samen met Pampa-star. Lisa Post met Feline HP sloot de prijzen reeks met een 4e prijs met 199 punt. 

Bij de tweede proef ging tevens Lisa post met de 2e prijs aan de haal met haar pony Minihoeve’s Alégro. Hier behaalden ze 188.5 punt. Sherise Slendebroek volgde nu met 188 punt voor de 3e prijs. Zij deed dit met haar pony Goldsberg’s Chilayne. 

In de klasse B, cat. D/E heeft Deborah van der Molen de winst gepakt bij de eerste proef met 209 punten. Dit deed zij samen met haar pony Enjoy’s Angel. Gevolgd met een 2e prijs en 205.5 punten door Lisa van Wijnbergen met Donja. Roselyn Slendebroek behaalde met Fly de la Noyelle 203 punten en de 3e prijs. 

Deborah wist ook bij de tweede proef de beste deltaruiter te zijn. Hier behaalde zijn 191 punten en een 3e prijs. Rosalyn Slendebroek en Lisa van Wijnbergen volgde beiden met 190 punten. 

In Wezep streden de paarden dressuurruiters tijdens de Onori bokaal deze week. 

Jorita Meuleman mocht met haar Lady Leatherdale na het krijgen van een veulen weer op pad. Dit deden zij niet onverdienstelijk deze week. Voor in de week al twee mooie proeven neergezet. Mochten zij zaterdag weer starten deden zij het dunnetjes over door een 2e en een 3e prijs te behalen. Waardoor er een finale plek bemachtigd werd. Knap gedaan. 

Linda Kok startte daar vrijdagavond met haar knappe merrie Wandermaerchen en reed daar twee fijne proeven die beloond werden met 202 en 208 punten. Dit was goed voor een 3e prijs in de klasse L2. 

In Luttenberg stal Knoxville JJ de show tijdens de eerste proef in de Klasse Z2 samen met Mellany van den Vorstenbosch. Bij de dressuur wedstrijd “Gouden Ijzer” haalden zij de eerste prijs met 228 punten. Het tweede rondje sloeg de moeheid toe waardoor ze besloten de finale aan hen voorbij te laten gaan.  

Na al het dressuurgeweld van deze week wist Kristy Rorije nog prijzen te pakken in Raalte tijdens het springconcours. Zij werd daar 9e met het paard Mirage in de klasse B. In de klasse L wist zij met Kontiki V.D.W. 5e te worden. Haar comeback met Cinco W in de klasse Z werd beloond met een 3e prijs.  

16-10-2021

In Kampen werd er dit weekend gestreden onder de springruiters. Zowel bij de paarden als bij de ponyruiters.  

Vrijdag startte Jenita Koetsier met haar paard Ivy in de klasse L. Haar eerste parcours was goed voor een 3e plaats het 2e parcours werd ze mooi 2e.  

Zaterdag was o.a. de klasse B aan de beurt. Annemiek Vinke reed met haar paard Lexy in het eerste parcours naar een 4e plek en in het 2e parcours haalden zij de winst binnen met de 1e prijs. 

‘s Middags kwam Ruben Koetsier in actie met zijn pony Bartje in de klasse B, cat A/B. Hij reed 2 mooie foutloze rondjes en mocht hiervoor een 4e prijs in ontvangst nemen.  

Roselyn Slendebroek ging in dezelfde klasse van start met haar pony Sparkey’s Dream. Zij wisten samen een 2e plek te bemachtigen tijdens het tweede parcours. 

In de klasse B, cat. D/E eist ook Jojanneke Slendebroek een 2e prijs binnen te halen met haar pony Fly de la Novelle. 

Jacco Doornwaard had zaterdag een geslaagd debuut met het paard Il Primo Dio in Oldebroek tijdens een dressuurwedstrijd in de klasse Z1. De eerste proef wisten zij te winnen met 231 punten. Bij de tweede proef was de energie een beetje op, maar werden zij nog beloond met 220 punten. 

10-10-2021

Afgelopen week waren de paarden aan de beurt in IJsselmuiden tijdens het mooie Maarle, indoor springconcours.  

Woensdag startte de springwedstrijd met de Klasse L. Hierin eindigden Jessie Veldhoven met Edelweiss op een 9e plaats en Koen Westendorp met Kendy W op een 13e plaats van een enorm groot deelnemersveld. Waar 15 prijzen te verdelen vielen. 

Miranda Spronk-Rienties  startte met Wezenberg’s moneypenny in de klasse M. Na een spannende strijd mochten zij met een 4e prijs naar huis gaan. Ook Jessie Velthoven met Halla de bles (9e plek) en Anna Holtland met Gitania van de Hoeven Z (17e plek) wisten binnen dit grote deelnemersveld een plek te veroveren binnen de 19 prijzen die er te verdelen waren. 

In de Klasse Z op de woensdag wist Koen Westendorp wederom een prijs in de wacht te slepen met het paard Karel Doorman. Dit maal een 14e plek in een sterk deelnemersveld. 

Op de donderdag ging het springgeweld verder met de Klasse B en L parcours. Een 3e prijs voor Harriette van Dalfsen met Jercy Elsady, een 4e plek voor Babet van de Rijdt met Duo Penotti Z en een 5e plek voor Annemiek Vinke met het paard Lexy tijdens het B parcours. 

Tijdens het Klasse L parcours mocht o.a. Kim Spronk van start gaan. Zij sprong samen met haar paard Christien naar een 5e plek op de ranglijst. 

De laatste dag van het indoor werden alle hoogtes tijdens de verschillende Klasses nogmaals gereden. OP deze dag startten er ook verschillende Deltaruiters.  

Bij de klasse B werden Annemiek Vinke met het paard Lexy 7e en Gerco Rienties met Kimi R reden naar een 12e plek. 

Kyra Snoeijer startte in de klasse L bij de paarden met haar E pony met Don Gravin.  Er werd gestreden in een mooie grote groep waarbij ze met een knappe 3e prijs naar huis gingen.

Monica Borger haalde de samen met Hatseflats van de Keienlegger een 5e prijs binnen. Daarna wist Jenita Koetsier samen met haar paard Ivy nog een 8e plek te bemachtigen. 

In de Klasse M deed Monica Borger er nog een schepje bij op met Hatseflats en gingen beiden met een derde prijs naar huis.  

Zaterdag is Maxime van Dijk met Kokulan op pad geweest naar Urk. Kokulan liep netjes door de baan zonder spoken tegen te komen. Dit resulteerde in twee keer een tweede plaats met 207,5 punten en 214,5 punt. 

De gezusters Bliek zijn beiden afgereisd met hun pony en paard naar Broekelo. Daar heeft Meike de bixie cross goed doorstaan en ging met de winst naar huis. Ilse Nora heeft het rondje van haar zusje ook goed doorstaan door deze hele crossronde met haar mee te rennen. Knap werk meiden! 

25-9-2021

De paardenruiters van de Deltaruiters waren succesvol dit weekend.

Ilse Nora Bliek is naar Zeewolde afgereisd met haar paard Shanbally Jackpot. Daar heeft zij 2 foutloze springparcoursen in de klasse B afgelegd. Dat resulteerde in een 1e en een 2e prijs die mee naar IJsselmuiden gingen. Proficiat! 

In de dressuur was De Niro’s Maerchen zaterdag on fire tijdens de gecombineerde Z2/ZZL Bonfix relatiedag in Wezep. Linda Kok en de stoere merrie startten als laatste in de baan. Het werd al donker en een autoalarm ging naast de baan af. Maar De Niro’s Maerchen bleef ongestoord haar best doen in de baan. “Wat een tijger!”, zoals Linda haar na de proef noemt. Zij gingen aan het eind van de avond met de winst naar huis en een mooie deken voor het paard. 

Eline Lodewijk wist met haar paard Micky de winst te pakken in Zwolle tijdens de dressuurwedstrijd in de Klasse L1/L2 met 206,5 punt. Haar tweede proef werd beloond met een 2e prijs.  

18-9-2021

Vorige week zaterdag heeft Lisa van Wijnbergen in IJsselmuiden bij de Delta Manege tijdens het pony concours springen een mooie eerste ronde laten zien. Dit resulteerde in 70 stijlpunten en een 3e prijs in de BB cat. D. Het tweede parcours werd zij tweede met 73 stijlpunten.

 

Vrijdag werd er o.a. in Wapenveld dressuur gereden door de ponyruiters. Deborah van der Molen met haar pony Enjoy’s Angel, startte in de B dressuur cat. D/E. Haar eerste proef behaalde zij 190 punten en ging ze met een tweede prijs naar huis. Haar tweede proef resulteerde in een derde plek de tweede ring had ze een derde plek. 

Kyra Snoeijer is dit weekend gestart tijdens het professioneel georganiseerd outdoor concours Zuidwolde op een super accommodatie.  Zij startte met Don Gravin in de klasse L cat D/E en reden daar twee mooie foutloze rondjes. Dat leverde een welverdiende 3e prijs op!! 

Ook de paarden zijn op dit mooie concours geweest in Zuidwolde. Hannah Keizer is daar woensdag gestart met Mona Lisa in de klasse B. Zij werden daar 4e met 75,5 stijlpunten. 

De dressuur paardenruiters hebben ook van zich laten horen afgelopen week. 

Afgelopen donderdag is Linda Kok met Fritz gestart in Waverveen in de klasse Intermediar II en behaalden Linda met Fritz een nette score van 61.77%  

Zaterdag is Linda Kok gestart met haar andere paard Wandermaerchen. Tijdens hun wedstijd debuut, in de klasse L2,  werden zij twee keer 1ste  met 218,5 en 210,5 punt op Urk. En wat is ze trots op de instelling van deze beauty! 

Mellany van de Vorstenbos ging van start tijdens de dressuurwedstrijd op Urk. Hier haalde zij met haar paard Luxform’s Grappa Una een 2e plek met 227 en een 1e plek met 230 in het Z2. 

12-9-2021

In IJsselmuiden was het een gezellige boel afgelopen weekend. De ponyruiters mochten van start gaan tijdens het springconcours dat werd georganiseerd door de Deltaruiters. Jojanneke Slendebroek was met haar Fly de la Noyelle in de Klasse B, cat D/E het 1e parcours foutloos met 76 stijlpunten. Daarmee behaalde zij een 3e prijs. In het 2e parcours niet minder succesvol en werd zij 2e met foutloos parcours met 76 punten. 

Roselyn met haar toppertje Goldberg’s Chilayne had in het 1e parcours een balkje, maar toch was de tijd snel genoeg om een 2e prijs te winnen.  

Kyra Snoeijer met Don Gravin mocht van start gaan in de Klasse L, cat. D/E. In het eerste parcours behaalde zij een 4e plek en in het 2e parcours ging zij met de winst naar huis.  

Zondag werd er dressuur verreden op het concours in Zwolle. Hier startte Yinthe Schutte met haar paard Oortje. Ze heeft een nette proef afgelegd dat door de jury werd beoordeeld met 191,5 punt, in de klasse B. Dit werd beloond met de 1e prijs. 

Donderdag is Kristy Rooije afgereisd naar Olst. Zij startte hier met de 4 jarige Mirage (Hermantico x Verdi), die een gisteravond een fijn en foutloos rondje sprong in het B. Ze behaalden samen een 3e plaats met 80 stijlpunten. Daarnaast met Indian Sunset V.D.W. (Numero Uno x Cezaro) gestart en wisten zij met een foutloze ronde in het M deze klasse te winnen! 

5-9-2021

Vorige week zaterdag waren er in IJsselmuiden op het dressuurconcours ook ponyruiters in de ochtend gestart. Dat deden de dames niet onverdienstelijk. Zij gingen verdeeld over de 2 ringen met de prijzen naar huis.  

Deborah van der Molen ging met haar pony Enjoy’s Angel in beide ringen met de winst voor de pony’s in de Klasse B, cat. D/E met 195 en 186,5 punten naar huis. Rosalie Verwoert mocht de tweede prijs in de ene ring met haar pony Ninja ophalen. Marieke van Asselt ging er met de tweede prijs vandoor in de andere ring met haar pony Bente.  

RvM Sportfoto

Christa wind heeft de smaak te pakken. Met haar mooie Friese merrie Fredau Fan Boniastate is zij wedstrijdkilometers aan het afleggen en ervaring in de ring aan het opdoen. Ook zij doen dit samen niet onverdienstelijk. Afgelopen zaterdag zijn zij naar Sonnega geweest, waar om de winst tijdens het Pieter Stuyvesant concours werd gestreden. Hier reed zij in de eerste proef, Klasse B 196,5 punt wat goed was voor een derde prijs. De tweede proef ging nog wat beter en met 203,5 wist zij een eerste prijs in de wacht te slepen.  

Naast al het dressuur geweld van afgelopen week, deed Miranda Spronk hier niets aan onder. Zij zette een goede prestatie neer in Exloo tijdens het springenconcours. Tijdens de CSI1* Lichte Tour in Exloo, wist zij met het paard Falonie Rwl, de snelste tijd neer te zetten in het parcours over 1.20 hoog. Dit parcours, dat direct op tijd werd verreden. Zij nam de “Eemsned Trailers en Mechanisatie & Voermeesters”- prijs mee naar IJsselmuiden. Knap gedaan. 

Zaterdag werd in Markelo het NK eventing voor de pony’s verreden. Ilse Nora Bliek mocht met haar team “de cross kikkers” het zilver in ontvangst nemen. Bij het equipe (team wedstrijd) worden de scores van alle teamleden bij elkaar opgeteld. De cross was pittig voor alle individuele ruiters, maar samen toch het zilver binnen gesleept. Het team bestond uit: Ilse Nora Bliek, Nisha van Rouendal, Mikai Brandes en Simon Boekema. Proficiat!

Meike Bliek mocht van start gaan in Wapenveld tijdens een bixie-wedstrijd. Bij het bixie springen, Klasse A werd zij eerste met haar stoere pony Binkie.

28-8-2021

Zaterdag is Meike Bliek met haar pony naar Slagharen geweest voor een Bixie-wedstrijd. In de B1 dressuur wist zij met Binkie de eerste prijs binnen te halen. Daarnaast sprongen zij 2 foutloze rondjes in de AA en A.  

In Harich werd de Sportdag voor de Welshpony’s georganiseerd. Roselyn Slendebroek reed hier met Goldberg’s Chilayne in de klasse L cat. AB. In het 1ste parcours waren ze foutloos tijdens het eerste rondje en de barrage, tevens werden zij eerste in deze ronde. Ook het 2e parcours reden ze foutloos en waren zij heel snel.  Ook deze ronde resulteerde in een 1e prijs. 

Er was deze dag ook een extra prijs te verdienen over de klasse L/M cat. ABC. Deze prijs kon je winnen wanneer je over 2 parcoursen de beste resultaat van de dag had. Roselyn stond ook hierbij als beste genoteerd en krijg de extra prijs. Voor haar was het een gezellige lange dag, meet veel goede resultaten. 

Sherise Slendebroek reed met Krista mee in de bixie. Ze eindigde met dressuur net buiten de prijzen en met springen reed ze een nette foutloze ronde wat haar de 2e prijs opleverde.  

Kristy Rorije kwam afgelopen weekend aan de start in Ommen op het mooie terrein van de familie Schuttert tijdens een springconcours voor paarden. Hier wist zij met haar paard Indian Sunset V.D.W. in de klasse L de 9e prijs te winnen. 

In IJsselmuiden wist Maxime van Dijk met haar paard Kokulan twee fijne proeven te rijden in de klasse Z1. Met de punten van 235.5 en 238,5 behaalde zij twee keer een eerste prijs. 

14-8-2021

Afgelopen vrijdag in Zwolle heeft Jojanneke met twee pony’s gereden in de Horka Cup. 

Met de pony Fly de la Noyelle in de Klasse B, cat. D en met Dark Dancer tevens in de klasse B cat. E een foutloze ronde gereden. Hiermee plaatste zij zich voor de finale op zaterdag. In de finale reed Jojanneke met beide pony’s een foutloos parcours Hiermee plaatste zij zich voor de barrage die direct op tijd en fouten ging. Dit deed zij super goed waardoor zij met Fly de la Novelle een vijfde prijs in de wacht sleepte en helaas met Dark Dancer net buiten de prijzen viel. 

Ook Kyra Snoeijer mocht starten bij de Horka Cup met Don Gravin in de klasse L cat. C / D / E.  Aan de start in deze klasse,  verschenen sterke combinaties en ook nog eens bijna 60 stuks.  

Maar Kyra stond vrijdag haar mannetje tijdens de eerste ronde en ging met de 11e prijs naar huis. 

Tevens had zij zich geplaatst voor de zaterdag, waar zij terug mocht komen om te starten in de finale.  In deze finale mochten ze de 8e prijs in ontvangst nemen. Een geslaagd weekend.  

19-7-2021

Dit weekend was het tweede weekend waar de paarden- en ponyruiters wederom gingen strijden voor kampioenstitels tijdens de Regiokampioenschappen van Overijssel.

Op Urk werd er gestreden in de dressuur, maar dan door de paardenruiters. In IJsselmuiden werden er door verschillende Overijsselse ponyruiters gestreden om de springtitels. Voor de Deltaruiters zijn er verschillende ruiters afgereden naar de plek waar het moest gebeuren. Zo zijn in IJsselmuiden ponyruiters gestart o.a. Katja Veldhoven met haar pony Browny Dutch. Zij startte in de Klasse B, cat. D/E, waar zij een mooi eerste foutloos rondje heeft laten zien. Haar barrage werd beoordeelt door de jury’s midden in de bak op stijlpunten. Zij werd beloond met een 5 e plek van de 49 starts. Zij mag door naar de Nederlandse Kampioenschappen. Daarnaast mocht Kyra Snoeijer van start gaan met Don Gravin afgelopen zaterdag op de galoppade. Ze kwamen uit in de klasse L cat. E. Ze wisten met 2 foutloze parcoursen een mooie 3e prijs te winnen. Hiermee zijn ze ook geplaatst voor de Hippiade in Ermelo.

Nicole Spijker mocht zaterdag afreizen naar Urk met haar paard Kylani. Tijdens de Regio Kampioenschappen dressuur voor paarden is zij gestart in de Klasse L1. Dit werd beloond met 209,5 en 218 punten. Waarmee zij de titel Overijssels Kampioen in ontvangst mocht nemen en zich tevens geselecteerd heeft voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo deze zomer. Wij wensen de dames die afgevaardigd worden naar de Levade/ Nederlandse kampioenschappen heel veel succes en een goede voorbereiding toe.

Ilse Nora Bliek is zaterdag gestart aan haar eventing weekend in Schaijk. Zaterdag heeft zij haar kunsten tijdens het dressuuronderdeel mogen laten zien met haar pony Floris. Ilse vond zelf de proef erg fijn gaan. Volgens de jury ging het heel goed en werden ze met maar liefst 239 punten beloond. Zondag werd de eventing wedstrijd van Ilse vervolgd met springen en cross.

12-7-2021

Afgelopen weekend zijn de eerste Galoppade (Regio-/Overijsselse Kampioenschappen) verreden op Urk en in IJsselmuiden. Vrijdagavond was het moment voor de paarden in de klasse Z1, Z2 en ZZL. Op deze avond zijn er vele mooie proeven verreden. Voor de Deltaruiters is o.a. Maxime van Dijk gestart. Zij wist een 6 e plek te behalen na het rijden van een fijne proef met 230 en 219 punten in de Z1 met haar zwarte parel Kokulan.

Zaterdag 10 juli werden er verschillende feestjes gevierd door verschillende ponyruiters van de Deltaruiters op Urk. Roselyn Slendebroek had een dubbel feestje. Zij heeft zich op op Urk geplaatst met allebei haar pony’s voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Met haar pony Goldberg’s Chilayne werd ze dressuurkampioen in de klasse L1 cat. a/b. Met 182 en 190,5 punt. Met haar pony Sparkey’s Dream werd ze 4e in de klasse B cat. a/b. Met 196 en 195,5 punt. Tevens in de Klasse B maar in de cat. D/E wist Lisanne van den Berg met Mabel de winst en titel op haar naam te zetten. Jolijn van Niel mocht de kampioenstitel in ontvangst nemen na haar dressuurproef met haar pony Bram in de klasse L2 cat. D/E, die beloond werd met 194 en 203 punten. In de klasse M1 namen Kaylee Schiphorst en Ilse Nora Bliek beiden de reserve kampioenstitel mee naar IJsselmuiden. Ilse Nora Bliek deed dit samen met Floris in de cat. c en Kaylee met Sultaatik’s Al Capone in de cat. D/E. Alle dames hebben zich geselecteerd voor de Nederlandse Kampioenschappen die verreden zullen gaan worden in Ermelo deze zomer. Succes en zet hem op! Tevens werden er in IJsselmuiden kampioenschappen verreden. Hier ging het spring geweld los voor de paarden. Een dag met mooie sport op een mooie locatie. Koen Westendorp wist een 4e plek te bemachtigen in het Z springen.

Aankomend weekend mogen (hopelijk) de ponyruiters hun springtalenten laten zien in IJsselmuiden. Op naar weer een mooi weekend met mooi hippische sport.

20juni 2021

De kringkampioenschappen zijn afgelopen weekend verder afgenomen. Dit weekend mochten de springruiters in Zwolle van start om een plekje te bemachtigen voor de provinciale Overijsselse Kampioenschappen die verreden gaan worden in IJsselmuiden.

In Zwolle zijn er verschillende ponyruiters van De Deltaruiters van start gegaan. Zo heeft Rosalyn Slendebroek met haar pony Goldsberg’s Chilayne een foutloos rondje gesprongen met 78 stijlpunten in het B parcours, cat A. Zij heeft hierdoor ook een plekje bemachtigd voor de Overijsselse Kampioenschappen.

Ook Kyra Snoeijer wist zich te plaatsen voor de Overijsselse kampioenschappen met haar E pony, Don Gravin. Zij reed in Zwolle 2 mooie foutloze rondes en behaald daarmee tevens een 2e plaats.

kyra Snoeijer

Lisanne van de Berg is afgelopen zaterdag op Urk 2e geworden met haar D-pony Mabel, tijdens de kringkampioenschappen. Ze reed in de klasse B naar 199 en 210 punten. Ook zij mag door naar de Overijsselse Kampioenschappen!

Deze dressuur kampioenschappen zullen verreden worden op Urk voor de pony’s. Vorige week heeft ook Sophie Riezebos zich geplaats voor de Overijsselse Kampioenschappen Dressuur. Dit deed zij met haar pony Mulan in de klasse L2 cat. D/E. Ze werd hier 3 e met een gemiddelde van 186.50 over beide proeven.

Sophie Riezebos

12 juni 2021

zaterdag 12 juni zijn de Kringkampioenschappen dressuur voor paarden en pony’s georganiseerd  op Urk door de Regio NWO-NOP. Tijdens dit meetmoment zijn er verschillende leden van de Deltaruiters van start gegaan.

Tessa van der Wal heeft met haar pony Noa een mooie score behaald tijdens haar dressuurproef in de klasse B, Cat D/E pony. Met een score van 202 en 208 wist zij deze klasse te winnen en mag zij zich kringkampioen noemen.

Tevens wisten Ilse Nora Bliek en Kaylee Schiphorst deze titel in de wacht te slepen met hun pony’s. Ilse Nora in de klasse M1, cat C en Kaylee in de klasse M1, cat D/E.

Kaylee Schiphorst

De zusjes Jojanneke en Roselyn Slendebroek hebben zich beiden met hun pony’s geselecteerd voor de Provinciale Kampioenschappen. Jojanneke met haar pony Let’s little she devil in de klasse M1, cat. D. Roselyn startte met haar twee pony’s, Goldberg’s Chilayne in de klasse L1, cat A en met Sparkey’s Dream klasse B, cat. B

Roselyn Slendebroek

Bij de paarden zijn o.a. Nicole Spijker, Annemarie van der Vegt en Linda Kok van start gegaan.

Annemarie  behaalde in de klasse L1 dressuur 198 en 201,5 en werd hiermee knap 5e. Nicole mocht ook van start gaan in deze klasse L1 en werd 3e met 207,5 en 210,5 punt.

Linda reed op haar paard deniro’s marchen. Zij zette een fijne proef neer die beloont werd met 218,5 en 224,5 in de Z2. Ook zij mochten de titel Kringkampioen in ontvangst nemen.

Linda Kok

Kyra Snoeijer heeft 2 parcoursen gesprongen in Zwolle in de klasse L cat D /  E  met haar pony Don Gravin. Zij nam de eerste prijs mee naar huis door een mooie snelle foutloze ronde te rijden

Kyra Snoeijer