Doel  manege lessen:

De manege lessen zijn ooit ontstaan om kinderen kennis te laten maken met het pony rijden. ‘Vinden ze het na een paar maanden ook nog leuk of is het een bevlieging?’.

Ze kunnen bij LR & PC De Deltaruiters kennis maken met het pony rijden. Wij leren ze de basis: het poetsen van een pony, op- en afzadelen, stap, draf en galop. Wanneer ze dit goed kunnen leren ze figuren rijden in de binnenbak.

Hierna maken ze kennis met balkjes lopen, draven en het springen van hindernissen. Zoals u ziet is het een kennismaking met de paardensport.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat u het ziet als een ‘opstap’ naar een eigen pony.

De algemene regels op een rij:

Wanneer uw kind verhinderd is, dient het telefonisch afgemeld te worden bij de eigen instructrice, zodat deze niet onnodig zit te wachten met opzadelen en verdelen van de pony’s.

Een les kan niet worden ingehaald, dit in verband met de bezetting van de lessen. Een les kan ook niet worden overgenomen of geruild door / met een vriendje of vriendinnetje (uit een andere les) .

Zorg dat uw kind altijd op tijd is voor de les, liefst 15 min. voor de les begint.

Tijdens de kerstvakantie, zomervakantie en bijzondere feestdagen (mits in overleg) zijn er geen lessen, deze worden uiteraard ook niet in rekening gebracht, alle andere vakanties gaan in overleg met de instructrices.

Uw kind mag niet zonder begeleiding de stallen in om de pony’s te poetsen. Dit mag alleen onder toezicht van een instructrice.

Voor nieuwe leden is het verplicht dat er tijdens de eerste lessen een van de ouders/begeleiders het gehele uur aanwezig is, de kans is nl aanwezig dat u tijdelijk even mee moet lopen met uw kind, hou dus rekening met de keuze van uw schoenen.

Vervolgens geven wij er de voorkeur aan dat er altijd enkele ouders aanwezig zijn tijdens de les. In de paardensport gebeuren er relatief veel ongelukjes, wanneer een kind van een pony valt is het prettig dat de instructie er niet alleen voor staat en er meer ouders aanwezig zijn die even kunnen helpen met de andere kinderen.

Kinderen zijn verplicht een cap te dragen die voldoet aan de veiligheidseisen. Dit dient u zelf te regelen (verkrijgbaar bij bijv. Ruitersportzaak De Kroon, Zwolseweg 85 in ’s-Heerenbroek,  tel:  3557295). Ook mag er niet met gympen of andere lage schoenen gereden worden, dit ook i.v.m. veiligheid. Kauwgom en grote oorbellen zijn niet toegestaan.  Een rijbroek is niet verplicht, een legging of strak zittende broek is een goed alternatief.

De rekeningen komen 5 keer per jaar achteraf (per 2 maand ) via de mail.

Een gemiste les door ziekte/afwezigheid van uw kind wordt wel in rekening gebracht, een gemiste les door ziekte/afwezigheid van de instructrice wordt niet in rekening gebracht, mits er een inhaalles heeft plaatsgevonden.

De kosten van de lessen op een manegepony bedragen € 15,00 en op een eigen pony € 7,50.

Regelmatig kan er een ander soort les worden gegeven, bijvoorbeeld een poetsles van de pony, een opzadel les of een poetsles van het zadel en hoofdstel. Vooral bij extreem warm weer zullen we hier in het belang van uw kind en onze pony’s gebruik van maken.

Tijdens de lessen bepaalt de instructie of er wel of niet gesprongen wordt, de maximale hoogte van de hindernis is in verband met de veiligheid voor mens en dier vastgesteld op 50 cm. Tijdens de les of andere activiteiten kunnen er foto’s filmpjes worden gemaakt voor socialmedia. Wanneer u niet wilt dat uw kind op de foto/film komt horen wij dit graag binnen week wanneer u deze brief heeft ontvangen, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

De instructie bepaalt op welke pony uw kind rijdt. We begrijpen dat alle kinderen hun favoriet hebben maar uiteindelijk moeten de pony’s een evenredig aantal uren beweging hebben. Favorieten kunnen snel overvraagd worden. Daarbij komt dat het beter is voor uw kind om op verschillende pony’s te rijden.

Manege lessen kunnen per direct opgezegd worden, dit dient schriftelijk doorgegeven te worden aan Linda Dalsem 
animatieles@dedeltaruiters.nl

tel: 0640760034

Telefoonnummers instructrices:

Maandag :   Linda Dalsem                           06-4076 0034                   

Dinsdag    :   Willard Schemmekes            06-46833716    

Woensdag :  Aniek Holtland                      06-3450 9209

Donderdag : Isabelle Meyer                       06-39389594

Vrijdag :        Linda Dalsem                          06-4076 0034

Voor nieuwe leden is het verplicht dat de eerste 5 lessen een van de ouders/begeleiders het gehele uur aanwezig is, de kans is nl aanwezig dat u tijdelijk even mee moet lopen met uw kind, hou dus rekening met de keuze van uw schoenen. Vervolgens geven wij er de voorkeur aan dat er altijd enkele ouders aanwezig zijn tijdens de les. In de paardensport gebeuren er relatief veel ongelukjes, wanneer een kind van een pony valt is het prettig dat de instructie er niet alleen voor staat en er meer ouders aanwezig zijn die even kunnen helpen met de andere kinderen. Kinderen zijn verplicht een cap te dragen die voldoet aan de veiligheidseisen. Dit dient u zelf te regelen (verkrijgbaar bij bijv. Ruitersportzaak De Kroon, Zwolseweg 85 in ’s-Heerenbroek, tel: 3557295). Ook mag er niet met gympen of andere lage schoenen gereden worden, dit ook i.v.m. veiligheid. Kauwgom en grote oorbellen zijn niet toegestaan. Een rijbroek is niet verplicht, een legging of strak zittende broek is een goed alternatief. De rekeningen komen 5 keer per jaar achteraf (per 2 maand ) via de mail. Een gemiste les door ziekte/afwezigheid van uw kind wordt wel in rekening gebracht, een gemiste les door ziekte/afwezigheid van de instructrice wordt niet in rekening gebracht. De kosten van de lessen op een manegepony bedragen € 15,00 en op een eigen pony € 7,50. Regelmatig kan er een ander soort les worden gegeven, bijvoorbeeld een poetsles van de pony, een opzadelles of een poetsles van zadel en hoofdstel. Vooral bij extreem warm weer zullen we hier in het belang van uw kind en onze pony’s gebruik van maken. Tijdens de lessen bepaalt de instructie of er wel of niet gesprongen wordt, de maximale hoogte van de hindernis is in verband met de veiligheid voor mens en dier vastgesteld op 50 cm. De instructie bepaalt op welke pony uw kind rijdt. We begrijpen dat alle kinderen hun favoriet hebben maar uiteindelijk moeten de pony’s een evenredig aantal uren beweging hebben. Favorieten kunnen snel overvraagd worden. Daarbij komt dat het beter is voor uw kind om op verschillende pony’s te rijden. Manege lessen kunnen per direct opgezegd worden, dit dient schriftelijk doorgegeven te worden aan Klara van de Beek klaravdbeek@gmail.com tel: 0612637753 Wij raden u aan deze brief goed te bewaren vanwege de informatie en in verband met de telefoonnummers. Met vriendelijke groeten, Bestuur LR & PC De Deltaruiters Telefoonnummers instructrices: Maandag : Linda Dalsem 06-4076 0034 Dinsdag : Annika Halfwerk 06-2202 5353 Woensdag 1 e uur : Hendi Koekoek 06-4715 6127 Woensdag 2 e uur : Aniek Holtland 06-3450 9209 Donderdag : Sam van ’t Oever 06-5112 9622 Vrijdag : Linda Dalsem 06-4076 0034