Wij hopen hier veel goede uitslagen van het jaar 2021 te kunnen melden.

18-9-2021

Vorige week zaterdag heeft Lisa van Wijnbergen in IJsselmuiden bij de Delta Manege tijdens het pony concours springen een mooie eerste ronde laten zien. Dit resulteerde in 70 stijlpunten en een 3e prijs in de BB cat. D. Het tweede parcours werd zij tweede met 73 stijlpunten.

 

Vrijdag werd er o.a. in Wapenveld dressuur gereden door de ponyruiters. Deborah van der Molen met haar pony Enjoy’s Angel, startte in de B dressuur cat. D/E. Haar eerste proef behaalde zij 190 punten en ging ze met een tweede prijs naar huis. Haar tweede proef resulteerde in een derde plek de tweede ring had ze een derde plek. 

Kyra Snoeijer is dit weekend gestart tijdens het professioneel georganiseerd outdoor concours Zuidwolde op een super accommodatie.  Zij startte met Don Gravin in de klasse L cat D/E en reden daar twee mooie foutloze rondjes. Dat leverde een welverdiende 3e prijs op!! 

Ook de paarden zijn op dit mooie concours geweest in Zuidwolde. Hannah Keizer is daar woensdag gestart met Mona Lisa in de klasse B. Zij werden daar 4e met 75,5 stijlpunten. 

De dressuur paardenruiters hebben ook van zich laten horen afgelopen week. 

Afgelopen donderdag is Linda Kok met Fritz gestart in Waverveen in de klasse Intermediar II en behaalden Linda met Fritz een nette score van 61.77%  

Zaterdag is Linda Kok gestart met haar andere paard Wandermaerchen. Tijdens hun wedstijd debuut, in de klasse L2,  werden zij twee keer 1ste  met 218,5 en 210,5 punt op Urk. En wat is ze trots op de instelling van deze beauty! 

Mellany van de Vorstenbos ging van start tijdens de dressuurwedstrijd op Urk. Hier haalde zij met haar paard Luxform’s Grappa Una een 2e plek met 227 en een 1e plek met 230 in het Z2. 

12-9-2021

In IJsselmuiden was het een gezellige boel afgelopen weekend. De ponyruiters mochten van start gaan tijdens het springconcours dat werd georganiseerd door de Deltaruiters. Jojanneke Slendebroek was met haar Fly de la Noyelle in de Klasse B, cat D/E het 1e parcours foutloos met 76 stijlpunten. Daarmee behaalde zij een 3e prijs. In het 2e parcours niet minder succesvol en werd zij 2e met foutloos parcours met 76 punten. 

Roselyn met haar toppertje Goldberg’s Chilayne had in het 1e parcours een balkje, maar toch was de tijd snel genoeg om een 2e prijs te winnen.  

Kyra Snoeijer met Don Gravin mocht van start gaan in de Klasse L, cat. D/E. In het eerste parcours behaalde zij een 4e plek en in het 2e parcours ging zij met de winst naar huis.  

Zondag werd er dressuur verreden op het concours in Zwolle. Hier startte Yinthe Schutte met haar paard Oortje. Ze heeft een nette proef afgelegd dat door de jury werd beoordeeld met 191,5 punt, in de klasse B. Dit werd beloond met de 1e prijs. 

Donderdag is Kristy Rooije afgereisd naar Olst. Zij startte hier met de 4 jarige Mirage (Hermantico x Verdi), die een gisteravond een fijn en foutloos rondje sprong in het B. Ze behaalden samen een 3e plaats met 80 stijlpunten. Daarnaast met Indian Sunset V.D.W. (Numero Uno x Cezaro) gestart en wisten zij met een foutloze ronde in het M deze klasse te winnen! 

5-9-2021

Vorige week zaterdag waren er in IJsselmuiden op het dressuurconcours ook ponyruiters in de ochtend gestart. Dat deden de dames niet onverdienstelijk. Zij gingen verdeeld over de 2 ringen met de prijzen naar huis.  

Deborah van der Molen ging met haar pony Enjoy’s Angel in beide ringen met de winst voor de pony’s in de Klasse B, cat. D/E met 195 en 186,5 punten naar huis. Rosalie Verwoert mocht de tweede prijs in de ene ring met haar pony Ninja ophalen. Marieke van Asselt ging er met de tweede prijs vandoor in de andere ring met haar pony Bente.  

RvM Sportfoto

Christa wind heeft de smaak te pakken. Met haar mooie Friese merrie Fredau Fan Boniastate is zij wedstrijdkilometers aan het afleggen en ervaring in de ring aan het opdoen. Ook zij doen dit samen niet onverdienstelijk. Afgelopen zaterdag zijn zij naar Sonnega geweest, waar om de winst tijdens het Pieter Stuyvesant concours werd gestreden. Hier reed zij in de eerste proef, Klasse B 196,5 punt wat goed was voor een derde prijs. De tweede proef ging nog wat beter en met 203,5 wist zij een eerste prijs in de wacht te slepen.  

Naast al het dressuur geweld van afgelopen week, deed Miranda Spronk hier niets aan onder. Zij zette een goede prestatie neer in Exloo tijdens het springenconcours. Tijdens de CSI1* Lichte Tour in Exloo, wist zij met het paard Falonie Rwl, de snelste tijd neer te zetten in het parcours over 1.20 hoog. Dit parcours, dat direct op tijd werd verreden. Zij nam de “Eemsned Trailers en Mechanisatie & Voermeesters”- prijs mee naar IJsselmuiden. Knap gedaan. 

Zaterdag werd in Markelo het NK eventing voor de pony’s verreden. Ilse Nora Bliek mocht met haar team “de cross kikkers” het zilver in ontvangst nemen. Bij het equipe (team wedstrijd) worden de scores van alle teamleden bij elkaar opgeteld. De cross was pittig voor alle individuele ruiters, maar samen toch het zilver binnen gesleept. Het team bestond uit: Ilse Nora Bliek, Nisha van Rouendal, Mikai Brandes en Simon Boekema. Proficiat!

Meike Bliek mocht van start gaan in Wapenveld tijdens een bixie-wedstrijd. Bij het bixie springen, Klasse A werd zij eerste met haar stoere pony Binkie.

28-8-2021

Zaterdag is Meike Bliek met haar pony naar Slagharen geweest voor een Bixie-wedstrijd. In de B1 dressuur wist zij met Binkie de eerste prijs binnen te halen. Daarnaast sprongen zij 2 foutloze rondjes in de AA en A.  

In Harich werd de Sportdag voor de Welshpony’s georganiseerd. Roselyn Slendebroek reed hier met Goldberg’s Chilayne in de klasse L cat. AB. In het 1ste parcours waren ze foutloos tijdens het eerste rondje en de barrage, tevens werden zij eerste in deze ronde. Ook het 2e parcours reden ze foutloos en waren zij heel snel.  Ook deze ronde resulteerde in een 1e prijs. 

Er was deze dag ook een extra prijs te verdienen over de klasse L/M cat. ABC. Deze prijs kon je winnen wanneer je over 2 parcoursen de beste resultaat van de dag had. Roselyn stond ook hierbij als beste genoteerd en krijg de extra prijs. Voor haar was het een gezellige lange dag, meet veel goede resultaten. 

Sherise Slendebroek reed met Krista mee in de bixie. Ze eindigde met dressuur net buiten de prijzen en met springen reed ze een nette foutloze ronde wat haar de 2e prijs opleverde.  

Kristy Rorije kwam afgelopen weekend aan de start in Ommen op het mooie terrein van de familie Schuttert tijdens een springconcours voor paarden. Hier wist zij met haar paard Indian Sunset V.D.W. in de klasse L de 9e prijs te winnen. 

In IJsselmuiden wist Maxime van Dijk met haar paard Kokulan twee fijne proeven te rijden in de klasse Z1. Met de punten van 235.5 en 238,5 behaalde zij twee keer een eerste prijs. 

14-8-2021

Afgelopen vrijdag in Zwolle heeft Jojanneke met twee pony’s gereden in de Horka Cup. 

Met de pony Fly de la Noyelle in de Klasse B, cat. D en met Dark Dancer tevens in de klasse B cat. E een foutloze ronde gereden. Hiermee plaatste zij zich voor de finale op zaterdag. In de finale reed Jojanneke met beide pony’s een foutloos parcours Hiermee plaatste zij zich voor de barrage die direct op tijd en fouten ging. Dit deed zij super goed waardoor zij met Fly de la Novelle een vijfde prijs in de wacht sleepte en helaas met Dark Dancer net buiten de prijzen viel. 

Ook Kyra Snoeijer mocht starten bij de Horka Cup met Don Gravin in de klasse L cat. C / D / E.  Aan de start in deze klasse,  verschenen sterke combinaties en ook nog eens bijna 60 stuks.  

Maar Kyra stond vrijdag haar mannetje tijdens de eerste ronde en ging met de 11e prijs naar huis. 

Tevens had zij zich geplaatst voor de zaterdag, waar zij terug mocht komen om te starten in de finale.  In deze finale mochten ze de 8e prijs in ontvangst nemen. Een geslaagd weekend.  

19-7-2021

Dit weekend was het tweede weekend waar de paarden- en ponyruiters wederom gingen strijden voor kampioenstitels tijdens de Regiokampioenschappen van Overijssel.

Op Urk werd er gestreden in de dressuur, maar dan door de paardenruiters. In IJsselmuiden werden er door verschillende Overijsselse ponyruiters gestreden om de springtitels. Voor de Deltaruiters zijn er verschillende ruiters afgereden naar de plek waar het moest gebeuren. Zo zijn in IJsselmuiden ponyruiters gestart o.a. Katja Veldhoven met haar pony Browny Dutch. Zij startte in de Klasse B, cat. D/E, waar zij een mooi eerste foutloos rondje heeft laten zien. Haar barrage werd beoordeelt door de jury’s midden in de bak op stijlpunten. Zij werd beloond met een 5 e plek van de 49 starts. Zij mag door naar de Nederlandse Kampioenschappen. Daarnaast mocht Kyra Snoeijer van start gaan met Don Gravin afgelopen zaterdag op de galoppade. Ze kwamen uit in de klasse L cat. E. Ze wisten met 2 foutloze parcoursen een mooie 3e prijs te winnen. Hiermee zijn ze ook geplaatst voor de Hippiade in Ermelo.

Nicole Spijker mocht zaterdag afreizen naar Urk met haar paard Kylani. Tijdens de Regio Kampioenschappen dressuur voor paarden is zij gestart in de Klasse L1. Dit werd beloond met 209,5 en 218 punten. Waarmee zij de titel Overijssels Kampioen in ontvangst mocht nemen en zich tevens geselecteerd heeft voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo deze zomer. Wij wensen de dames die afgevaardigd worden naar de Levade/ Nederlandse kampioenschappen heel veel succes en een goede voorbereiding toe.

Ilse Nora Bliek is zaterdag gestart aan haar eventing weekend in Schaijk. Zaterdag heeft zij haar kunsten tijdens het dressuuronderdeel mogen laten zien met haar pony Floris. Ilse vond zelf de proef erg fijn gaan. Volgens de jury ging het heel goed en werden ze met maar liefst 239 punten beloond. Zondag werd de eventing wedstrijd van Ilse vervolgd met springen en cross.

12-7-2021

Afgelopen weekend zijn de eerste Galoppade (Regio-/Overijsselse Kampioenschappen) verreden op Urk en in IJsselmuiden. Vrijdagavond was het moment voor de paarden in de klasse Z1, Z2 en ZZL. Op deze avond zijn er vele mooie proeven verreden. Voor de Deltaruiters is o.a. Maxime van Dijk gestart. Zij wist een 6 e plek te behalen na het rijden van een fijne proef met 230 en 219 punten in de Z1 met haar zwarte parel Kokulan.

Zaterdag 10 juli werden er verschillende feestjes gevierd door verschillende ponyruiters van de Deltaruiters op Urk. Roselyn Slendebroek had een dubbel feestje. Zij heeft zich op op Urk geplaatst met allebei haar pony’s voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Met haar pony Goldberg’s Chilayne werd ze dressuurkampioen in de klasse L1 cat. a/b. Met 182 en 190,5 punt. Met haar pony Sparkey’s Dream werd ze 4e in de klasse B cat. a/b. Met 196 en 195,5 punt. Tevens in de Klasse B maar in de cat. D/E wist Lisanne van den Berg met Mabel de winst en titel op haar naam te zetten. Jolijn van Niel mocht de kampioenstitel in ontvangst nemen na haar dressuurproef met haar pony Bram in de klasse L2 cat. D/E, die beloond werd met 194 en 203 punten. In de klasse M1 namen Kaylee Schiphorst en Ilse Nora Bliek beiden de reserve kampioenstitel mee naar IJsselmuiden. Ilse Nora Bliek deed dit samen met Floris in de cat. c en Kaylee met Sultaatik’s Al Capone in de cat. D/E. Alle dames hebben zich geselecteerd voor de Nederlandse Kampioenschappen die verreden zullen gaan worden in Ermelo deze zomer. Succes en zet hem op! Tevens werden er in IJsselmuiden kampioenschappen verreden. Hier ging het spring geweld los voor de paarden. Een dag met mooie sport op een mooie locatie. Koen Westendorp wist een 4e plek te bemachtigen in het Z springen.

Aankomend weekend mogen (hopelijk) de ponyruiters hun springtalenten laten zien in IJsselmuiden. Op naar weer een mooi weekend met mooi hippische sport.

20juni 2021

De kringkampioenschappen zijn afgelopen weekend verder afgenomen. Dit weekend mochten de springruiters in Zwolle van start om een plekje te bemachtigen voor de provinciale Overijsselse Kampioenschappen die verreden gaan worden in IJsselmuiden.

In Zwolle zijn er verschillende ponyruiters van De Deltaruiters van start gegaan. Zo heeft Rosalyn Slendebroek met haar pony Goldsberg’s Chilayne een foutloos rondje gesprongen met 78 stijlpunten in het B parcours, cat A. Zij heeft hierdoor ook een plekje bemachtigd voor de Overijsselse Kampioenschappen.

Ook Kyra Snoeijer wist zich te plaatsen voor de Overijsselse kampioenschappen met haar E pony, Don Gravin. Zij reed in Zwolle 2 mooie foutloze rondes en behaald daarmee tevens een 2e plaats.

kyra Snoeijer

Lisanne van de Berg is afgelopen zaterdag op Urk 2e geworden met haar D-pony Mabel, tijdens de kringkampioenschappen. Ze reed in de klasse B naar 199 en 210 punten. Ook zij mag door naar de Overijsselse Kampioenschappen!

Deze dressuur kampioenschappen zullen verreden worden op Urk voor de pony’s. Vorige week heeft ook Sophie Riezebos zich geplaats voor de Overijsselse Kampioenschappen Dressuur. Dit deed zij met haar pony Mulan in de klasse L2 cat. D/E. Ze werd hier 3 e met een gemiddelde van 186.50 over beide proeven.

Sophie Riezebos

12 juni 2021

zaterdag 12 juni zijn de Kringkampioenschappen dressuur voor paarden en pony’s georganiseerd  op Urk door de Regio NWO-NOP. Tijdens dit meetmoment zijn er verschillende leden van de Deltaruiters van start gegaan.

Tessa van der Wal heeft met haar pony Noa een mooie score behaald tijdens haar dressuurproef in de klasse B, Cat D/E pony. Met een score van 202 en 208 wist zij deze klasse te winnen en mag zij zich kringkampioen noemen.

Tevens wisten Ilse Nora Bliek en Kaylee Schiphorst deze titel in de wacht te slepen met hun pony’s. Ilse Nora in de klasse M1, cat C en Kaylee in de klasse M1, cat D/E.

Kaylee Schiphorst

De zusjes Jojanneke en Roselyn Slendebroek hebben zich beiden met hun pony’s geselecteerd voor de Provinciale Kampioenschappen. Jojanneke met haar pony Let’s little she devil in de klasse M1, cat. D. Roselyn startte met haar twee pony’s, Goldberg’s Chilayne in de klasse L1, cat A en met Sparkey’s Dream klasse B, cat. B

Roselyn Slendebroek

Bij de paarden zijn o.a. Nicole Spijker, Annemarie van der Vegt en Linda Kok van start gegaan.

Annemarie  behaalde in de klasse L1 dressuur 198 en 201,5 en werd hiermee knap 5e. Nicole mocht ook van start gaan in deze klasse L1 en werd 3e met 207,5 en 210,5 punt.

Linda reed op haar paard deniro’s marchen. Zij zette een fijne proef neer die beloont werd met 218,5 en 224,5 in de Z2. Ook zij mochten de titel Kringkampioen in ontvangst nemen.

Linda Kok

Kyra Snoeijer heeft 2 parcoursen gesprongen in Zwolle in de klasse L cat D /  E  met haar pony Don Gravin. Zij nam de eerste prijs mee naar huis door een mooie snelle foutloze ronde te rijden

Kyra Snoeijer