De RWC is een competitie gehouden over vier wedstrijden op verschillende locaties en dit jaar zijn wij er daar 1 van!

Er worden drie hoogtes aangeboden in het programma: het 1.35m, 1.40m en de afsluitende 1.45m Grote Prijs met een prijzenpot van meer dan 10.000 euro per competitie wedstrijd.
“Het 1.45m is een nieuwe klasse in Nederland en samen met de KNHS gaan we kijken of er genoeg vraag is naar deze rubriek. Met deze pilot willen we kijken of het in de toekomst ook behouden kan blijven,” licht Annemijn Gaalman van het secretariaat toe.

Veel ruiters kiezen er steeds meer voor om naar het zuiden van het land te reizen en daar wedstrijden te rijden. Dit vonden de vier oprichters zonde en hopen dat de RWC en haar goede prijzenpot ervoor zorgt dat ruiters hier blijven en juist vanuit het hele land hierheen komen.
“We hebben ontzettend mooie accommodaties hier in de buurt, die wij graag een boost willen geven. Het zomerseizoen zit vol wedstrijden in de regio en aan het begin van het binnenseizoen valt het eigenlijk een beetje stil. Dan zijn ruiters en amazones genoodzaakt naar het zuiden te vertrekken voor nationale of internationale 2* wedstrijden,” vervolgt Schuttert. “De RWC kan hier een oplossing voor bieden. Het is zowel praktisch, ruiters en amazones uit de regio hoeven niet meer zover te reizen, en financieel een voordeel opleveren aangezien internationale wedstrijden toch vrij duur zijn.” De vier bedenkers gaan de uitdaging aan om wedstrijden in de regio weer op te laten bloeien.
“Niets doen is geen optie, dus we moeten toch wat proberen. We willen gewoon voorkomen dat dit soort wedstrijden doodbloeden, en daar gaan we ons best voor doen,” besluit Schuttert.

Terug naar agendaoverzicht